Sok esetben van igény a LED szalag elemről való működtetésére, hiszen nem mindig van a közelben egy konnektor, ami áramot biztosít. Az ilyen helyzetekre nagyon praktikus az Elemes LED szett, amely kompletten tartalmazza az áramforrást és a világító LED csíkot is. Nézzük meg részletesen hogyan is működik, de nem kell aggódni, hiszen akár pár perc alatt összerakhatjuk.

elemes led szalag szett led világítás anrodiszlec szekrény

Az elemes LED szett tartalma

Az elemes LED szalag két fő részből áll. Egyik része a fehér fényt adó LED csík, másik része az elemes működtető.

A csomagban jellemzően 100 cm-nyi 5 Voltos LED szalag van. Ez lehet természetes fehér vagy melegfehér fényű. Nincs közötte nagy különbség, de a sárgás meleg fényű változatot jobban kedvelik a vásárlók.

elemes led szalag szett led világítás anrodiszlec szekrény

Kézi vagy mozgásérzékelős működtető

Az elemes működtetőt kézi és mozgásérzékelős módban is használhatjuk. Van rajta egy ki-be kapcsológomb, amivel manuálisan tudjuk szabályozni a fények felkapcsolását. Egy melléképületben vagy a fatárolónál is hasznos lehet a kézi működtetés.

Van lehetőség azonban automata módba állítani. Ennek keretében az elemtartón elhelyezett mozgásérzékelő mozgást érzékelve kapcsolja fel a fényt. Többen megelégedetten használták már szekrényvilágításhoz, ilyenkor az ajtó nyílása aktiválja a fényt. Auto módban kb. 15 másodperces világítási idő után önmagától kikapcsol.

elemes led szalag szett led világítás anrodiszlec szekrény

LED szalag működtetése elemről

Az elemes LED szettet nagyon könnyű használni, hiszen a csomag mindent tartalmaz az elemen kívül. Az 5 Voltos szalag meghajtásához szükséges 4 darab AAA elemet egy elemes működtetőbe kell behelyezni. Tölthető akkut és eldobható elemet is használhatunk benne.
Öko tipp: mindig gondoskodjunk az elhasználódott elem elemgyűjtőben való elhelyezéséről, ezzel figyelembevéve környezetvédelmi szempontokat!

elemes led szalag szett led világítás anrodiszlec szekrény

Az elemtartó és a LED szalag hátoldala is öntapadós, ezért fúrni sem kell hozzá, anélkül is pofonegyszerű a felszerelés. Az elem behelyezése után azonnal használatba vehető. A gyártó beltéri használatra javasolja, de fedett sörpadon kertben is jó szolgálatot tehet. Amennyiben meg tudjuk óvni a víztől, úgy szinte bárhol használható. Az elemes led szettek elem nélkül 2000-3000 Ft-ba kerülnek, nagyon kedvező tehát az ára, ez is mellettük szól.

További ötletek az elemes LED szett felhasználásához
Billentyűzet világítás
Tároló világítás
Szekrény és fiók világítás
Építési terület tájékozódó világítás
Közlekedést segítő éjszakai fény

elemes led szalag szett led világítás anrodiszlec szekrény

elemes led szalag szett led világítás anrodiszlec szekrény

Az ANRO Webáruházban többféle komplett LED szettet kínálunk, melyek szakértelem nélkül is pár perc alatt beüzemelhetőek. Mindent tartalmaznak a csomagban, legyen szó ágyvilágításról vagy konyhai pultvilágításról, vagy színváltós rejtett világításról. Tekintse meg termékeinket és rendelje meg, akár holnapi kiszállítással: Komplett LED szalag szettek.

Illetve ha valaki szeretné tüzetesebben is megtekinteni, hogy hogyan működnek az elemes LED szalagok, akkor ajánljuk figyelmébe alábbi videónkat: