Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

RGB LED szalag - színvarázs a falon és a mennyezeten

A LED világítások egyre több otthonban alapdekorációnak számítanak. A fehér LED szalag általánosan alkalmazható akár fővilágításhoz, akár konyhai pult világításhoz, de polcok, szekrények belső megvilágításához is. A fehér fény segítségével kiváló látási viszonyokat tudunk teremteni. Ráadásul többféle színárnyalatban kapunk lehetőséget a kiválasztásra, attól függően, hogy modern vagy békésebb hangulatot szeretnénk megidézni.

Fehér LED szalag szolgáltatja a mennyezeti hangulatfényt.
A kép forrása: 123rf.com

A LED szalagok háromféle fehér árnyalatban rendelhetőek meg:
 - meleg fehér: sárgás fény, a hagyományos halogén izzókra emlékeztető árnyalattal
 - hideg fehér: kékes fehér, a neon fénycsöveket idéző hűvös színnel
 - természetes fehér: a kettő közötti aranyközépút, napfényfehér árnyalatnak is hívják. sem nem túl álmosítóan sárga, sem nem túl élénkítően kékes fényt ad. Manapság ezt a színű LED szalagot keresik leginkább, melynek Kelvinben kifejezett színhőmérséklete 4000-4500 Kelvin közé esik.

RGB LED szalagok - színváltás gombnyomásra

Ha viszont valami látványosságra törekszünk, akkor érdemes számolni az RGB LED szalag létezésével is. A speciális RGB LED chip a piros-zöld-kék színekből bármilyen színárnyalatot elő tud állítani egy LED vezérlő segítségével. Ez tehát egy színváltós LED szalag, amelyet ha akarunk kék színben használunk, ha akarunk rózsaszínben hagyjuk világítani, de zöld, lila és sárga is szerepel a színpalettán. A beállításhoz mindössze egy RGB LED vezérlőre van szükség, mely lehet távirányító és fali kivitelű is. Ily módon kényelmesen tudjuk állítani a színeket és akár fényjáték programokat is beindíthatunk. Most hogy már tudjuk mi az RGB LED szalag, akkor nézzük meg, hogy milyen ötleteket tudunk adni a felhasználáshoz!

Az üveges polcok és italpolcok világításához kiváló a színváltós LED fény, ahol a távirányítóval kényelmesen vezérelhetjük a színeket!
A kép forrása: 123rf.com

Ötletek az RGB LED szalag felhasználására

RGB szalag díszléces rejtett világításhoz

A polisztirol díszlécek egyes típusai úgy vannak kialakítva, hogy belefektethessük a LED szalagot - ezáltal jellemzően az erős fényű ledekre közvetlenül nem látunk rá, csak a visszavert fényt érzékeljük, ami nagyon hangulatos és egyáltalán nem zavaró.

A polisztirol díszléc is remek lehetőséget nyújt a LED szalag beépítésére. A kép forrása: 123rf.com

RGB szalag gipszkartonos rejtett világításhoz

Ha a lakásban álmennyezetek és gipszkarton válaszfalak is kerültek kialakításra, kihasználhatjuk a szerkezetet a fénycsík elhelyezésére. Akár fürdőszobában, akár nappaliban, akár egy üzlethelyiségben használjuk, garantáltan varázslatos látványt kapunk.

Wellness világításhoz kiváló a színváltós fény! Íves gipszkarton párkányban is jól el lehet vezetni a hajlékony RGB LED szalag fényt.
A kép forrása: 123rf.com

RGB szalag falban világító csíkokhoz

A LED világítással egyszerűen dekorálhatjuk az oldalfalakat is. Speciális alumínium LED profilok segítségével a falba is besüllyeszthetjük a LED szalagot, oly módon, hogy kikapcsolt állapotban is dekoratív látványt nyújtson.

Fali világító csík RGB+CW LED szalaggal, amely alu profilba van szerelve és az egész bútorlapba van süllyesztve. A kép forrása: 123rf.com

RGB szalag lábazati szegélylécbe építve

Parketta lezáró szegélylécek is készülnek olyan kivitelben, hogy LED szalagot helyezhessünk el benne. Mivel itt igen szűk a hely, ezért érdemes a minél sűrűbb ledszámú RGB LED csíkot választani (5050-60 SMD jelölésű).

Éjszakai klub tánctér díszvilágítása lábazatra szerelt RGB LED szalaggal. A kép forrása: 123rf.com

RGB LED szalag gamer szoba díszítéséhez

A játékélmény fokozásához a PC gamerek előszeretettel választanak színváltós világítást. Modding keretében a számítógépházba is építhetnek be RGB LED chipeket, de ma már színjátszós egerek és billentyűzetek, asztali lámpák is kaphatóak. Ha pedig a szobát is díszítenénk, válasszuk az RGB LED szalagokat, amellyel a bútorok és a falak is felruházhatóak.

Színváltós RGB LED szalag gamer szoba hangulatos díszítéséhez.
A kép forrása: 123rf.com.

Az RGB szalag speciális válfaja: digitális RGB LED szalag futófény

Mit tud a futófényes RGB LED szalag?

Egyeseknek pedig nem elég, hogy a színt igényünk szerint választhatjuk ki, olyan plusz elvárásaik vannak, ami által még izgalmasabb világítási képet tudunk létrehozni. A futófényes LED szalagoknál kisebb egységekben is állíthatjuk a színt. 5-10 cm-es szakaszoknak is eltérő színárnyalatot tudunk megadni, de akár azt is beállíthatjuk, hogy egymás után fusson a fény, mintha egyik LED kergetné a másikat :)

Magic RGB LED szalag futófényes fényjáték programokkal.
A kép forrása: 123rf.com

Válaszd a minden tartozékkal rendelkező LED szetteket!

A lakossági és villanyszerelési szakértelemmel nem rendelkező felhasználók részére a komplett LED szettek lehetnek megfelelőek, ahol gyárilag beállított fényjátékok tömkelege érhető el. Ezeket Magic RGB LED szalag szett néven is megrendelhetjük a webáruházak kínálatából. De természetesen ha van egy jó szakemberünk, akkor a címezhető IC-vel rendelkező DRGB futófényeket is választhatjuk, mellyel egyedi világítási igények is megvalósíthatóak!

Digitális RGB LED szalag, címezhető IC-vel, az egyedi led világításokért!

És mégis hol vásároljak LED szalagot?

ANRO LED webáruház - LED szalagok végtelen tárháza

Ha LED szalagot akarsz vásárolni, akkor ajánljuk magunkat! Az ANRO webáruházban nemcsak LED szalagok végtelen tárházát találjuk meg (fehértől a színesen át a színváltóson keresztül a még speciálisabb típusokig, 12V, 24V és 220 voltos kivitelben is), hanem a legjobb hír, hogy készleten is vannak ezek a termékek. Ha tehát gyorsan kellene LED csík, akkor irány az ANRO, mert akár 1 munkanapon belül kiszállításra kerülhet a megrendelt árucikk! Természetesen ha segítségre van szükség, az Ügyfélszolgálat hétköznapokon 7:30-16:30 között elérhető, bátran vedd fel velük a kapcsolatot!

0 Tovább

Gipszkarton álmennyezet díszvilágítása 9-féle módon

Új lakásokban és felújított ingatlanokban is gyakori a gipszkarton álmennyezet beépítése. Az álmennyezet pedig nagyon jó lehetőséget ad a led szalagos díszvilágítások kiépítéséhez, mellyel hangulatosabbá tehetjük a szobákat!

A beltéri LED szalag és a gipszkartonos álmennyezet kapcsolata

Ehhez kiváló választás a beltéri LED szalag, amely alacsony fogyasztású és nagy fényt ad. Kis mérete miatt jól elrejthető a gipszkartonos szerkezetekben és a ledes díszlécekben is. Nézzünk példákat, milyen módon helyezhetjük el a gipszkartonos álmennyezetben a LED hangulatfényeket!

Galéria: gipszkarton álmennyezet világítási ötletek 9-féle megoldással

Gipszkarton álmennyezet nappaliban, meleg fehér beltéri led szalag a párkányra szerelve. A kép forrása: 123rf.com

Gipszkarton álmennyezet étteremben, hideg fehér beltéri led szalag a párkányra szerelve. A kép forrása: 123rf.com

Étterem gipszkartonba szerelt LED díszvilágítással. A mennyezeti elemek eltérő színű világításához RGB és DRGB LED szalag is használható! A kép forrása: 123rf.com

Lakásokban a gipszkarton szerkezetre egy polisztirol idomot is felragaszthatnak, hogy könnyebb legyen a hangulatfényt adó beltéri LED szalag elhelyezése. A kép forrása: 123rf.com

Gipszkarton díszvilágítás, melynél a LED a falat függőlegesen, egyfajta falmosó fényként vonja be díszvilágítással. A kép forrása: 123rf.com

A gipszkartonban kialakított nútban nagyon egyszerűen elhelyezhető a kis méretű, energiatakarékos LED szalag. A kép forrása: 123rf.com

Gipszkarton álmennyezetbe szerelt LED design világítás: a lakóházakban is egyre népszerűbb. A kép forrása: 123rf.com

A pláza oszlopainak világítását az álmennyezetbe szerelt beltéri led szalag és led profil házasítása biztosítja. A kép forrása: 123rf.com

Rejtett világításhoz a gipszkartonba süllyesztett LED profil sín izgalmas vonalvilágítást ad! A kép forrása: 123rf.com

Mivel lehet feldobni a gipszkartonos díszvilágítást?

Különböző fényjáték programok tehetik mozgalmassá és látványossá a szobai hangulatvilágítást, ezért is érdemes a LED szalagokat választani. Beépíthetjük gipszkartonba, de ha nem szeretnénk költséges tartószerkezetet kiépíteni, akkor választhatjuk a dekoratív LED profilokat vagy az elegáns megjelenésű, tradicionálisabb ledes stukkókat is!

Milyen LED szalagot válasszak az álmennyezetbe?

Mindegyikbe tökéletes a beltéri LED szalag, amely jellemzően 8mm széles és csak 3-4 mm magasságú. Az SMD LED szalagok közül hangulatvilágításhoz a méterenként 60 darab LED chipet számláló típusok a legkedveltebbek. Ebből kaphatóak nagyon kedvező árú változatok, hogy a tápegységgel és trafóval kiegészítve sem kerüljön többe néhány tíz ezer forintnál, hogy hosszú évekre hangulatosabbá tegyük a lakást!

Hol vásárolhatom meg a tökéletes beltéri LED szalag terméket?

Az ANRO LED világítás webáruházban számtalan megoldást láthattunk már a LED szalagok hangulatos felhasználására, ráadásul konkrét termékjavaslatokat is találhatunk. Design világítások sokasága hozható létre ezzel a vékony világító egységgel, mely a fehértől a színes fényeken át olyan típusokkal is elkápráztatja a lakókat, mint a szivárvány.

Az ANRO kínálatában 100-féle beltéri LED szalag közül választhatjuk ki a nekünk megfelelő típust. Általában a megrendelés leadását követő munkanapon már kézhez is kapjuk a csomagot, amiben ott rejtőzhet a szalagfény és egyéb szerelési kellékek. Tekintsük át az ötleteket, böngésszünk a kínálatban és tegyük hangulatosabbá az otthonunkat a ledek segítségével!

0 Tovább

Bútorlap asztal felújítása famintás öntapadós tapéta felragasztásával

Volt egy dohányzóasztal, ami a nappaliból került ki a kerti tárolóba. A kertben is hasznát vettük, hiszen egy ember is könnyen arrébb tudja pakolni, van alsó polca is, tehát tök praktikus.

Sajnos azonban az idő nyomot hagyott rajta, az eredetileg sötét felület mára fényét vesztette. Ez nem is szúrt szemet addig a momentumig, amikoris az ANRO webáruház kínálata öntapadós fóliákkal bővült. Nem elég, hogy falburkolatok, kerti bútorok, háztartási cikkek és díszlécek garmadáját forgalmazzuk, még ez is hozzájött :) Ilyenkor lázban égünk, hogy kipróbáljuk az új terméket, ez történt a Gekkofix tapétáival is.

A cikk főszereplője ez a kopott felületű dohányzóasztal

Az öntapadós tapéta sokféle mintában készül, minket azonban csak a famintás változatok érdekeltek. Ezzel célunk a régi bútorlap asztal felújítása.

Erre a sötét tölgy fóliára esett a választásunk.

A régi felület lecsiszolása után, valamint a por, egyéb szennyeződések eltávolítását követően hozzáfogtunk a fólia felragasztásához. A ragasztási felületek benedvesítése nagyban megkönnyítette a felrakást. Az öntapadós rétegre is kell fújni némi vizet, ilyenkor nem ragad egyből és könnyen helyére mozgatható.

Gépi csiszolóval távolítottuk el az asztal málló felületét.

Falipolcok, konyhaszekrény ajtók, íróasztalok is könnyedén átváltoztathatóak ezzel a módszerrel. Ráadásul ha kreatív vagy, akkor nemcsak a márvány, fa és tégla mintás típusokból válogathatsz, hanem olyan fantasztikus minták is vannak, amelyek egy gyerekszobában is vidámságot sugallnak: színes karikák, városi jelenetek, vibráló színek, stb.

A teljes kínálat az ANRO Webáruházban is megtekinhető: Öntapadós tapéta.

Ilyen romantikus öntapadós tapéta termékek is kaphatóak, amellyel egy éjjeliszekrény is új köntösbe öltöztethető! A kép forrása: www.gekkofix.com

Lássátok az elkészült művet is! és sok sikert a hasonló házilagos felújításokhoz! Ne aggódj, 1-2 óra alatt könnyen felújíthatod a kopott bútorokat és a megunt felületeket!

ANRO Famintás fólia segítségével felújított bútorlap asztal

0 Tovább

Dizájnos LED sín a lakóterek esztétikus dekorvilágításához

Annyiféle dekorvilágítás létezik ma, hogy szinte ki sem tudjuk választani a szívünk csücskét! A dizájnos álló- és falilámpák mellett nagyon kedvelt a visszafogott megjelenésű LED dekorvilágítás. Az ANRO LED webáruház hatalmas kínálattal és sok-sok ötlettel várja vásárlóit!

Dizájnos LED világítás - ANRO webáruház világítási ötletek.
A kép forrása 123rf.com

Egyértelmű, hogy ha látunk egy szuper lakberendezési ötletet, mi is szeretnénk azonnal jobbá tenni lakóterünket. Vannak akik csak egy könnyen megújítható párnahuzatban, vagy egy színes szobanövényben bíznak. Mások digitális képkerettel, vagy saját festménnyel dobják fel a hangulatot. És olyanok is vannak, akiknek a zene a mindenünk, tehát hangszereket, lemezeket, kottákat helyeznek ki díszítőelemként.

Színes párnák, festmények, csudikényelmes kanapé.
A kép forrása: 123rf.com

Mi most olyan helyeket fogunk mutatni, ahol ismételten a LED világítás erejével élnek. A dekorfények, fény-árnyék hatások sejtelmes belső teret hozhatnak létre, amely rohanó világunkban hozzájárul ahhoz, hogy nyugodt és pihentető legyen a hálószobánk vagy nappalink.

Modern belső tér izgalmas lámpatestekkel és dizájnos falfestéssel.
A kép forrása: 123rf.com

A LED dekorvilágítás általában egy LED szalag és egy LED sín kombinációjából áll. A LED sín utólag is felszerelhető, ekkor is csak egy ezüst színű fém profil látható, hiszen a LED szalag bele van építve és csak az esztétikus fényét érzékelhetjük.

LED sín, benne LED szalag. Az U profil utólag is felszerelhető.
Vásárold meg az ANRO-nál :)

Az utólag szerelhető LED sínek a bútorvilágítások tökéletes eszköze. A tökéletes LED szalagot is megtalálod hozzá az ANRO-nál :)
A kép forrása: 123rf.com

Természetesen beépíthető kivitelű LED sín is kapható. Bútorlapba építve konyhai pultok, könyvespolcok világítását láthatja el. Gipszkartonba süllyesztve pedig akár fővilágítást is megvalósíthatunk segítségükkel.

Beépíthető kivitelű LED sín. A legjobb ledes konyhapult világításokhoz nélkülözhetetlen!

Konyhapult világításhoz válaszd az alu LED szalag profilt!
A kép forrása: 123rf.com

Laminált padló és csempe összekötésére is lehet világító LED sínt találni. Ezt is az ANRO-nál :)

Gipszkarton falba és bútorlap falburkolatba is szerelhetsz LED profilt!
Az ANRO-nál többféle sín közül válogathatsz! 
A kép forrása: 123rf.com

Az ANRO webáruház nagy választékban kínál LED szalaggal kompatibilis alumínium LED síneket. Emellett számtalan hasznos dolgot találhatsz még, ha a lakás felújításán gondolkodsz: épületdíszítő stukkók, falburkolatok, kerti bútorok, függönykarnisok. Válassz minket, ahol szakértő ügyfélszolgálatunk a termék kiválasztásában és a megrendelésben is készséges segítséget nyújt!

0 Tovább

Dekoratív lamella falburkolat üzletben

A lamella falburkolat egy olyan dekoratív faldíszítési megoldás, amelyet egyre többen alkalmaznak lakótérben és üzleti környezetben is. A függőlegesen futó csíkok általában fából vagy MDF anyagból készülnek és nagyon modern látványt biztosítanak!

falburkolat lamella led szalag fehér led szalag anro anrodiszlec led világítás
ANRO modern nappali oldalfali és mennyezeti lamella burkolattal.
A kép forrása: 123rf.com.

Az ANRO épületdíszítési webáruházban is megvásárolható ez a típusú bordás faldekor, viszont tovább lehet növelni az extrákat, ha LED világítást is szerelünk mellé. Rengeteg ötletet tudunk ehhez is nyújtani a www.anrodiszlec.hu weboldalon.

A fa vagy MDF bordák közé nagyszerűen be lehet építeni LED szalagot. Használhatunk hozzá fém alu profilt, így egyszerűen lehet tisztítani a felületet, megvédjük a csupasz LED szalagot, és szemünket is kíméljük, hiszen megóvjuk magunkat a LED diódák közvetlenül vakító fényétől hogy csak a dekoratív hangulatfényt élvezzük!

falburkolat lamella led szalag fehér led szalag anro anrodiszlec led világítás
ANRO Bemutatóterem lamella falburkolat led világítással

A famintás lamella csíkok akkor mutatnak a ledizájnosabban, ha fehér LED szalag kerül beépítésre mellé. Természetesen ha a kiválasztásban is segítségre lenne szüksége, bátran forduljon az ANRO szakértő munkatársaihoz akár telefonon is: 06-52-220-054.

Természetesen lakótérben és üzleti környezetben is szuperül díszít:  nappali, otthoni dolgozósarok, fodrászat, manikűrös, recepció, konferenciaterem, előszoba, edzőterem - mindenhol jól mutat ez a látványos faldekor.

falburkolat lamella led szalag fehér led szalag anro anrodiszlec led világítás

ANRO modern nappali oldalfali és mennyezeti lamella burkolattal.
A kép forrása: 123rf.com.

0 Tovább

Hogyan válaszd ki a tökéletes LED szalag profilt? 

A LED szalagos világítások rendkívül kedveltek, hiszen az alacsony áramfogyasztás mellett kiváló fényerőt biztosítanak, mindezt kis helyen - így olyan alkalmazásoknál is praktikus, ahol nincs nagy hely a világítótest beépítésére.

A 8-10 mm széles LED szalagokhoz ma már számtalan LED profilból lehet szelektálni, azonban mégis nehéz kiválasztani a tökéletes LED szalag profilt! Ma néhány szót ejtünk a főbb típusokról, ezzel megkönnyítve a vásárlást, hiszen ma már több mint 100-féle alusín érhető el az ANRO Webáruház kínálatában is!

Aki nem szeret olvasni, annak ajánljuk figyelmébe videónkat, melyben rengeteg képpel és beépítési ötlettel illusztrálva mutatjuk meg a LED szalag sínek hatalmas repertoárját: Alu sín a LED szalagos vonalfényekhez.

U alakú LED profilok

A legtöbbet használt és egyben legolcsóbb alu sínek az U alakú LED szalag profilok, már 900 Ft/méter ártól rendelhető: U alakú LED szalag profilok

Létezik felületre szerelhető kialakítással, mely az utólagos telepítéseknél nagyon egyszerűen használható, hiszen csak fel kell fúrni vagy felragasztani a felületre és máris szebb, mintha csak a csupasz LED szalagot látnánk.

LED szalag LED profil alumínium sín LED világítás anrodiszlec lakberendezés otthon világítás

A süllyesztett változatok főként bútorok dekorációs világításánál tesznek jó szolgálatot, legyen szó egy nappali szekrénysor díszvilágításáról vagy a konyhapult funkcionális megvilágításáról. A süllyesztéshez nútot kell marni a bútorlapba, ahová majd beépíthető lesz a profil. Mivel ezt egyszerűbb a bútor összeállítása előtt elvégezni, ezért a süllyesztett profil felhasználása előtt fontos a tervezés! A végeredmény viszont egy diszkrét és dekoratív világítási forma, amit nem fogunk megbánni!

LED szalag LED profil alumínium sín LED világítás anrodiszlec lakberendezés otthon világítás

L alakú LED szalag profilok
Ezek talán nem nevezhetők igazi LED szalag profilnak, de nagyon sokat használják a LED szalagok szerelésekor. Burát nem tartalmaz, az alu alapanyag főként a LED szalag tartására és hűtésére szolgál. Már 400 Ft-tól rendelhető: L alakú LED szalag profilok.

LED szalag LED profil alumínium sín LED világítás anrodiszlec lakberendezés otthon világítás

Oldalfali LED profilok rejtett világításhoz

A rejtett világítást eddig gipszkarton vagy díszléc segítségével valósították meg, azonban a rejtett világításos sínek az előzőek nélkül is lehetővé teszik a díszvilágítás kialakítását. A falra felfúrt profilokban a LED szalag világíthat egy és akár két irányba is, ezzel a falmosó fényeket utánozva.

LED szalag LED profil alumínium sín LED világítás anrodiszlec lakberendezés otthon világítás

Lépésálló alu LED sínek

A különböző padlóburkolatok összekötésére és elválasztására is használható LED világítás, melyhez a lépésálló kialakítású típusokat részesítik előnyben. A vastag opál burán keresztül kiszűrődő fény nemcsak dekorációs célokat valósít meg, hanem az éjszakai közlekedés során is hasznos.

LED szalag LED profil alumínium sín LED világítás anrodiszlec lakberendezés otthon világítás

Kör alakú LED szalag profilok

A kör alakú profilokat manapság már a gardróbszekrényekben alkalmazzák legtöbbet, mint világító vállfatartó sín. Ötletes és jópofa megoldás a zsúfolt, ruhákkal teli szekrényekbe.

LED szalag LED profil alumínium sín LED világítás anrodiszlec lakberendezés otthon világítás

Függeszthető profilok LED szalaghoz

Vannak olyan LED sínek, amelyek acéldróttal belógathatóvá válnak, így alkalmasak egyedi modern csillárok megépítéséhez is.

LED szalag LED profil alumínium sín LED világítás anrodiszlec lakberendezés otthon világítás

Gipszkartonba építhető LED sínek

Gipszkarton ma már szinte minden otthonban megtalálható, válaszfal vagy álmennyezet formájában. Ha egy helyiségben már az építkezés fázisában ismert, hogy lesz LED világítás, akkor a gipszkarton lapok közé beilleszthető profilokat is lehet választani, melyek segítségével még észrevehetetlenebbé válnak a LED világítások! 

LED szalag LED profil alumínium sín LED világítás anrodiszlec lakberendezés otthon világítás

Mindezek közül melyik lesz számomra a legjobb profil?
Ahogy a bejegyzés elején szerepelt, a legtöbbet használatos sínforma az U profil. Egyrészt mert szinte mindenféle feladatra alkalmas, másrészt mert nagyon kedvező árú. Felhasználhatóak mennyezeti rejtett világításhoz, szekrény és polc világításhoz, konyhai pultvilágításhoz és lábazat világításhoz is.
 
A 8 mm, a 10 mm és a 12 mm széles LED szalagokhoz is megtalálhatjuk közöttük a megfelelőt, így tehát a fehér fényű és a színváltós LED csíkokhoz is tökéletes választás lehet.
Ha LED szalag profilt vásárolna, akkor keresse fel az ANRO Webáruházat, ahol hatalmas választék és óriási raktárkészlet várja a vásárlókat a gyors kiszolgálás érdekében: Alumínium LED profil.
A raktáron lévő termékhez hozzájuthat:
 - házhoz szállítással 1-3 munkanapon belül: www.anrodiszlec.hu
 - személyes átvétellel nyitvatartási időben akár azonnal: ANRO LED bemutatóterem 4220 Hajdúböszörmény Almássy Márton utca 1/A. Hétfő - péntek: 7.30-16.30 Szombat: 8.00-12.00
További információk és képek elérhetőek az ANRO Blogjában is: LED szalag profilok - a típusok bemutatása.

0 Tovább

LED szalag működtetése elemről

Sok esetben van igény a LED szalag elemről való működtetésére, hiszen nem mindig van a közelben egy konnektor, ami áramot biztosít. Az ilyen helyzetekre nagyon praktikus az Elemes LED szett, amely kompletten tartalmazza az áramforrást és a világító LED csíkot is. Nézzük meg részletesen hogyan is működik, de nem kell aggódni, hiszen akár pár perc alatt összerakhatjuk.

elemes led szalag szett led világítás anrodiszlec szekrény

Az elemes LED szett tartalma

Az elemes LED szalag két fő részből áll. Egyik része a fehér fényt adó LED csík, másik része az elemes működtető.

A csomagban jellemzően 100 cm-nyi 5 Voltos LED szalag van. Ez lehet természetes fehér vagy melegfehér fényű. Nincs közötte nagy különbség, de a sárgás meleg fényű változatot jobban kedvelik a vásárlók.

elemes led szalag szett led világítás anrodiszlec szekrény

Kézi vagy mozgásérzékelős működtető

Az elemes működtetőt kézi és mozgásérzékelős módban is használhatjuk. Van rajta egy ki-be kapcsológomb, amivel manuálisan tudjuk szabályozni a fények felkapcsolását. Egy melléképületben vagy a fatárolónál is hasznos lehet a kézi működtetés.

Van lehetőség azonban automata módba állítani. Ennek keretében az elemtartón elhelyezett mozgásérzékelő mozgást érzékelve kapcsolja fel a fényt. Többen megelégedetten használták már szekrényvilágításhoz, ilyenkor az ajtó nyílása aktiválja a fényt. Auto módban kb. 15 másodperces világítási idő után önmagától kikapcsol.

elemes led szalag szett led világítás anrodiszlec szekrény

LED szalag működtetése elemről

Az elemes LED szettet nagyon könnyű használni, hiszen a csomag mindent tartalmaz az elemen kívül. Az 5 Voltos szalag meghajtásához szükséges 4 darab AAA elemet egy elemes működtetőbe kell behelyezni. Tölthető akkut és eldobható elemet is használhatunk benne.
Öko tipp: mindig gondoskodjunk az elhasználódott elem elemgyűjtőben való elhelyezéséről, ezzel figyelembevéve környezetvédelmi szempontokat!

elemes led szalag szett led világítás anrodiszlec szekrény

Az elemtartó és a LED szalag hátoldala is öntapadós, ezért fúrni sem kell hozzá, anélkül is pofonegyszerű a felszerelés. Az elem behelyezése után azonnal használatba vehető. A gyártó beltéri használatra javasolja, de fedett sörpadon kertben is jó szolgálatot tehet. Amennyiben meg tudjuk óvni a víztől, úgy szinte bárhol használható. Az elemes led szettek elem nélkül 2000-3000 Ft-ba kerülnek, nagyon kedvező tehát az ára, ez is mellettük szól.

További ötletek az elemes LED szett felhasználásához
Billentyűzet világítás
Tároló világítás
Szekrény és fiók világítás
Építési terület tájékozódó világítás
Közlekedést segítő éjszakai fény

elemes led szalag szett led világítás anrodiszlec szekrény

elemes led szalag szett led világítás anrodiszlec szekrény

Az ANRO Webáruházban többféle komplett LED szettet kínálunk, melyek szakértelem nélkül is pár perc alatt beüzemelhetőek. Mindent tartalmaznak a csomagban, legyen szó ágyvilágításról vagy konyhai pultvilágításról, vagy színváltós rejtett világításról. Tekintse meg termékeinket és rendelje meg, akár holnapi kiszállítással: Komplett LED szalag szettek.

Illetve ha valaki szeretné tüzetesebben is megtekinteni, hogy hogyan működnek az elemes LED szalagok, akkor ajánljuk figyelmébe alábbi videónkat:

0 Tovább

LED szalag távirányítóval

A hangulatos LED világítások sokkal komfortosabban működtethetőek, ha távirányítóval kezeljük a fényt! Függetlenül attól, hogy fehér vagy színváltós világításunk van, a lehetőség adott a vezérlésre, hiszen csak egy kontrollert kell a rendszerbe iktatni és akár utólag is kivitelezhető a távvezérlés!

A LED világítások szabályozásához szükséges LED vezérlők között megtalálhatjuk azokat a típusokat, amelyek távirányítóval is rendelkeznek, így megkönnyítve a mindennapokban a világítás használatát: https://www.anrodiszlec.hu/index.php/cPath/282_156

LED szalag távirányító vezérlő világítás hangulatfény LED szalag távirányító LED szalag vezérlő otthon lakberendezés modern nappali hálószoba anrodiszlec webáruház

Fehér LED szalag távirányítóval

A fehér fényű LED világításokhoz is beszerelhető távirányító, aminek legfőbb funkciója a kikapcsolás és bekapcsolás, valamint a fényerő szabályozása. LED vezérlő és LED dimmer, LED fényerőszabályzó néven is ismert.

Bármelyik 12 Volt vagy 24 Volt DC feszültségről működő LED fénysorhoz használhatóak az alábbi típusok, melyek az ANRO LED webáruházban is megvásárolhatóak: https://www.anrodiszlec.hu/index.php/cPath/282_156

LED szalag dimmer rádiós távirányítóval

LED szalag távirányító vezérlő világítás hangulatfény LED szalag távirányító LED szalag vezérlő otthon lakberendezés modern nappali hálószoba anrodiszlec webáruház
LED szalag dimmer rádiós távirányítóval

Az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb változat (2790 Ft/db, jelenleg)a fehér vagy egyszínű (piros, kék, zöld, sárga) LED szalagokhoz. Rádiófrekvenciás elven működik, azaz nem szükséges rálátás a vevőegység dobozára, azt akár szerelődoboz, szekrény mögé is elrejthetjük. A beszerelés nagyon egyszerű a sorkapcsos vezetékcsatlakozásnak köszönhetően!

A körülbelül 6x3 cm méretű távirányítóval a fényerősséget lehet állítani, valamint a világítás ki- és bekapcsolását. A gumis felületű gombok kényelmes működtetést biztosítanak.

A vásárlók egyik nagy kedvence, megbízható termék, melyet hosszú évek óta forgalmazunk. Maximum 96 Wattnyi 12 Voltos LED csíkhoz használható. Ha szeretné megvásárolni, itt van lehetőség: https://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/11848

LED szalag érintős távirányítóval

A következő lépcső a távirányítással vezérelhető LED világítások körében az érintős vezérlő. A funkciók ugyanazok, mint az olcsóbb nyomógombos változatnál, mindössze sokkal elegánsabb megjelenést kapott, mely által a modern nappalikban is szépen mutat!

Kis plusz van a szolgáltatások között, miszerint a fényerőszabályozáson és a ki-bekapcsoláson túl, ez pedig a fényjátékok beállítása (villódzás, lassú úsztatás, stb), bár meg kell vallani a hétköznapokban ezt csak igen ritkán használja ki az ember.

Legnagyobb különlegessége a Touch kivitel, tehát nem nyomógombokkal, hanem érintőfelület útján működik, megfelelve ezzel a mai trendeknek. Az ára a cikk megírásakor 6960 Ft és legfeljebb 216 Wattnyi 12V LED-et köthetünk rá.

Természetesen ez is megvásárolható az áruházban, készletről, tehát akár 1 munkanapon belül hozzájuthat: https://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/11079

LED szalag távirányító vezérlő világítás hangulatfény LED szalag távirányító LED szalag vezérlő otthon lakberendezés modern nappali hálószoba anrodiszlec webáruház
LED szalag érintős távirányítóval

LED szalag Group Control Dimmer távirányítóval

A harmadik bemutatott típus egy zónavezérlő, csoportvezérlő, amellyel akár 4 külön körre kötött LED világítást is szabályozhatunk. Szabályozhatjuk őket külön-külön és egyszerre is, a lényeg, hogy egy távirányítóval, tehát nem kell mindegyikhez külön megvenni a távvezérlőt, csak a vevőegységet.

Praktikus lehet ez példásul üzletekben vitrinvilágításoknál, de akár egy nappaliban is, amikor a mennyezeti hangulatvilágítást szeretnénk külön szabályozni a tévé mögötti háttérfénytől. Használata viszont egyetlen körre kötött LED világítás esetén is kedvelt, köszönhetően alacsony árának és egyszerű, mégis elegáns megjelenésének.

Nyomógombos rádiós távirányító, fehér alappal és fekete gombokkal. Kényelmesen működtethető a viszonylag nagy méretnek köszönhetően. A Group Control Dimmer nevű terméket folyamatosan készleten tartjuk, hiszen a vásárlóink nagyon szeretik, ha szeretné megrendelni: https://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/7852

LED szalag távirányító vezérlő világítás hangulatfény LED szalag távirányító LED szalag vezérlő otthon lakberendezés modern nappali hálószoba anrodiszlec webáruház
LED szalag Group Control Dimmer távirányítóval

A LED szalaghoz a távirányító bekötése

Miután a LED szalagok 12-24 Volt DC feszültségről működnek, ezért a 230 Voltos hálózati áramról történő használatukhoz trafóra is szükség lesz. Adott hosszúságú LED szalaghoz a megfelelő LED tápegység kiválasztásáról már írtunk a blogban, ezért ezt most nem részlezzük :)

A LED vezérlőt a LED szalag és a LED tápegység közé kell beiktatni, amely akár utólag is kivitelezhető. Alábbiakban egy egyszerű séma látható.

LED szalag távirányító vezérlő világítás hangulatfény LED szalag távirányító LED szalag vezérlő otthon lakberendezés modern nappali hálószoba anrodiszlec webáruház
Példa: A távirányító, LED vezérlő bekötése a LED szalaghoz

Egyébként a LED világítás távirányítóval történő vezérléséről már írtunk korábban is, kicsit más szemszögből vizsgálva a dolgot: LED szalag fényerőszabályozás távirányítóval vagy fali dimmerrel.

Reméljük, bejegyzésünk hasznos volt, és sikerül minimálisan eltájékozódni a LED távvezérlés témájában! Ha mégis maradtak kérdései, bátran keresse fel weboldalunkat, ahol még több információt találhat a LED világításokról: www.anrodiszlec.hu

0 Tovább

LED csík a hálószobában - a romantika fénye!

LED csík a hálószobában - a romantika fénye!

A gyenge fényű világításokkal romantikusabbá tehetjük az egész hálószobát, ezzel biztosítva a helyiségnek az intimitást, bizalmas légkört! Itt is jó szolgálatot tehet a LED szalag, amellyel kellemes háttérfényeket képezhetünk a lakás pihenésre szánt részében is, legyen az otthon vagy egy szállodában!

A LED csíkok olyan kis méretűek, hogy szinte bárhol elrejthetjük őket, így rejtett világításokhoz kitűnő! A rejtett világítás során a fény forrását közvetlenül nem látjuk, annak csak a vetett fényét érzékeljük, de lássuk miképpen is szerelhetjük fel a LED világításokat a hálóban!

 

Mennyezeti ledszalagos rejtett világítás a hálószobában

A hangulatvilágításnak egy munkaigényes és költségigényes módja a mennyezeti rejtett világítás, különösen, ha a szoba teljes kerületén végigfuttatjuk a ledes fénycsíkot!

Általában díszlécben vagy gipszkarton szerkezeten nyugszik a led sor, amelyben felfelé néznek a ledek. A mennyezetre irányuló fény visszavert sugarait érzékeljük, amelyek kellemesen derítik a szobát!

 

Mennyezeti ledszalagos rejtett világítás díszléc+melegfehér LED csík

Hálószoba oldalfali rv díszlécbe épített dekorvilágítással:
3528x30 SMD LED melegfehér fény és KA-21/K-RV polisztirol díszléc.

 

Ágy felett gipszkarton rejtett led szalaggal és csillagos égbolttal

Hálószobai gipszkartonos rejtett világítás, csillagos égbolttal:
melegfehér 3528x60 SMD LED szalag + hidegfehér OYO LED fénypont.

 

LED szalagos polcvilágítás a hálószobai ágy fölött

A LED szalagokat polcvilágításhoz is használhatják, melynek dekorációs és funkcionális célja egyaránt lehet! Dekorációs, ha csak díszíteni szeretnénk segítségével, funkcionális, ha például hasznát vesszük olvasáskor vagy egyéb hobbi tevékenység végzése közben.

 

Fa polcra ragasztott 3528x120 SMD ledsor hálószobában, olvasáshoz is!

A polc aljára ragasztott LED szalag nemcsak dekoratív fénybe burkolja az ágy körüli területet, hanem akár az éjszakai olvasásban is partnerünk lehet! Az erősebb fényű LED szalagokkal elegendő fényt biztosíthatunk a sötétben történő olvasáshoz is. A díszpárnasor feletti fa polc aljára melegfehér 3528x120 SMD ledsor került, amely nagy fényével lehetőséget ad olvasáshoz is!

 

Íves fa polc rejtett led szalagos világítással, hálószobai háttérfénynek

Az ágy feletti fa polc alsó részére is led csíkot ragasztottak. Az íves háttámla formáját követő fa polc köríves aljához befért a 8 mm széles led szalag, de mivel a fa takarja a led diódákat, ezáltal rejtett fényként jelenik meg az enteriőrben. Ez esetben is a méterenként 60 db 3528 SMD LED-et tartalmazó LED csíkot használták fel.

 

LED szalag világítás az ágy háttámláján

Az ágy háttámláján rendelkezésre álló minimális helyre is van lehetőségünk led szalagot szerelni. Az egyszerűbb megoldások hívei egyszínű szalagot választanak, míg a kísérletező kedvűek a színváltós típusoknál maradnak.

 

Melegfehér fényű LED csík egy egyszemélyes ágy hátoldalán

Tökéletes éjszakai háttérfényként, amelyet egy romantikus éjszaka kísérőjeként is alkalmazhatunk! Melegfehér fényű 3528x60 SMD led szalag került ennek az egyszemélyes ágynak a háttámlájára.

 

Háttámlára rögzített színváltós RGB LED csík, a színpompás hálószobához

A színváltós RGB LED szalag egy franciaágy háttámláját díszíti!

Az ágy háttámláján jól megfér a LED szalag. Öntapadós hátoldala segítségével könnyen felragasztották az MDF lapra. Mivel ez a típus színváltós LED-eket tartalmaz, ezért működtetéséhez egy RGB LED vezérlőre is szükség lesz, hogy élvezhessük a színek és fények játékát! Beállíthatunk rajta nemcsak fehér fényt, hanem akár piros, zöld, kék, pink és megannyi színárnyalatot!

A színes világítások látványosak, erős fényüknek köszönhetően az 5050x30 SMD chipes színváltós LED csíkok is alkalmasak akár felnőttek, akár gyerekek, akár szülők, akár egyedülállók hálószobájába, mellyel nagyszerű dekorációs fényt érhetünk el!

 

Hálószobai ágy LED világítással

Modern bútorboltok kínálatában találhatunk világító ágyakat, amelynek elég áramforrást biztosítani és máris hangulatosabb fénybe boríthatjuk az egész helyiséget!

Magunk is készíthetünk LED világítást az ágy aljára, így olcsóbban is megúszhatjuk a dolgot és igényünk szerinti kivitelben valósíthatjuk meg! A végeredmény mindenképpen mutatós, melyet nemcsak tévézés közbeni háttérfényként alkalmazhatunk, hanem az esti közlekedés alkalmával is hasznos jelzőfény válhat belőle!

 

Kétszemélyes ágy led világítással, hidegfehér 3528 SMD LED csíkkal

A kétszemélyes ágy keretére rögzítették a hidegfehér beltéri LED csíkot. A kívánt és szükséges fényerőhöz tökéletes választás volt a méterenként 60 db 3528 SMD ledet tartalmazó típus.

 

Praktikus hálószobai led világítások

Ezek a háttérfények praktikusak lehetnek egy szülői hálószobában, egy kisgyermek éjszakai pihenőhelyén vagy akár egy tiniszoba kiegészítőjeként is!

A fenti képeket áttekintve megállapíthatjuk, hogy a hálószobában is hasznosan alkalmazhatjuk a LED csíkokat, legyen feladata akár az olvasás vagy közlekedés segítése, akár a csekély háttérvilágítás tévézéshez, romantikázáshoz!

 

Webáruházunkban a LED világítás összeállításához szükséges termékek garmadáját találja, de egyéb kreatív ötlettel is szolgálhatunk. Még több LED világítás témájú fotót megtekinthet az ANRO Díszléc és LED webáruház galériájában: LED szalagos világítási ötletek.

 

0 Tovább

LED szalag és LED világítás ötletekkel

blogavatar

Energiatakarékos LED lámpákkal gazdaságosan alakíthatjuk ki a belső téri általános világításokat, a LED szalagokkal pedig sok-sok dekorációs ötletet megvalósíthatunk, melyekre példákat láthatunk az ANRO Épületdíszítés Kft honlapján. Mindemellett webáruházunkban számtalan típusú LED szalagot, lámpatestet és még sok egyéb lakásdekorációs elemet lehet megvásárolni!

Utolsó kommentek

Címkefelhő

világítás (24),lakberendezés (20),otthon (19),webáruház (19),LED szalag (17),LED világítás (17),LED (13),anro (12),LED csík (10),hangulatfény (10),nappali (9),gipszkarton (9),hálószoba (8),anrodiszlec (8),fény (8),led szalag (7),rejtett világítás (7),világítástechnika (7),villanyszerelés (7),led világítás (6),konyha (6),tipp (5),hangulatvilágítás (4),fürdőszoba (4),házhozszállítás (4),villanyszerelő (4),RGB (3),konyhapult (3),12 volt (3),lámpa (3),energiatakarékos (3),szoba (3),öntapadós (3),mennyezet (3),kert (2),színváltós (2),szekrény (2),LED szalag szerelés (2),modern (2),lámpatest (2),halogén izzók (2),bulifény (2),fényfüzér (2),partyfény (2),csináld magad (2),LED profil (2),álmennyezet (2),kerti világítás (2),falburkolat (2),égő (2),energiatakarekos izzok (2),izzó (2),spot (2),lakás (2),spotlámpa (2),ledes szalag (2),konyhabútor (2),lakberendezési ötletek (2),lakásfelújítás (2),faldekoráció (2),videó (1),színváltós LED lámpa (1),youtube (1),hajlékony (1),DIY (1),GU10 (1),LED izzó (1),spot lámpa (1),mennyezeti lámpa (1),házilag (1),LED panel (1),hotel (1),LED trafó (1),ügyfél (1),konyhaszekrény (1),házhoz szállítás (1),színes villanykörte (1),LED tápegység (1),led fényszalag (1),RGB LED szalag (1),színes izzó (1),kerti party (1),terasz (1),szalag (1),vezérlő (1),barkácsolás (1),famintás tapéta (1),öntapadós tapéta (1),led sín (1),fehér led szalag (1),asztal (1),bútorlap (1),lakásdekoráció (1),rgb led szalag (1),beltéri led szalag (1),díszvilágítás (1),lamella (1),alumínium sín (1),fénysor (1),LED szalag vezérlő (1),LED szalag távirányító (1),wallart (1),egyedi led lámpa (1),országboltja (1),ledszalag (1),szett (1),elemes (1),árukereső (1),távirányító (1),falpanel (1),fluoreszkáló (1),gyerekszoba (1),ágy (1),ágytámla (1),díszléc (1),Fábián Bogi (1),tévé (1),festés (1),feketefény (1),uv (1),televízió (1),LED-sor (1),faldekoracio (1),polikarbonat muanyagok (1),zuhanyzó (1),műhely (1),garázs (1),felújítás (1),munkapult (1),plexi (1),bútor (1),üveg (1),üvegpolc (1),étkező (1),A világ érdekes (1),fényerőszabályozás (1),távirányítós (1),LED dimmer (1),LED lámpa (1),izzócsere (1),24 volt (1),Facebook (1),led (1),csillagos égbolt (1),közösség (1),LED világítás (1),kompakt fénycső (1),villanykörte (1),E14 (1),E27 (1),alumínium LED profil (1),alumínium sín ledhez (1),VTAC (1),LED csillag (1),fényforrás (1),led izzók (1),csillagplafon (1),LED csillagos ég (1),lakótér (1)