4-5 cm vastag konyhai munkalap dekorációs LED világítással

A kővel burkolt konyhapult munkalapja alá is ledes szalagot ragasztottak, amely kiválóan láttatja a kő felületi struktúráját

A kő struktúrát, felületi kiemelkedéseket, 3 dimenziós textúrákat nagyon szépen ki lehet emelni a falmosó fényekkel. A konyhapult munkalapjának aljára kerülő led szalag a padlóig erős fénnyel világítja meg a kőburkolatot, így adva hangulatos megjelenést a konyhának!

Munkapult alatti dekorációs világítás 3528-120 ledes szalaggal

A munkapult alatti fényekkel is elsősorban díszítjük a konyhaszekrényt, ugyanakkor a sötét konyhában kiváló tájékozódó fény lesz belőle - sőt, már néhány méternyi 5 watt/méter szalag is ad annyi fényt, hogy akár meg is vacsorázhatunk mellette, nemhogy éjszaka elbotorkáljunk a konyhába egy pohár vizet inni! :)

Dekorációs világításhoz bármelyik típusú ledes szalag felhasználható, akár piros, kék színű fénnyel vagy akár színváltós változatban is!



Segítőtársunk a konyhában a ledes pultfény

Konyhai pult világítás 2835x120 SMD ledes szalaggal, hidegfehér fényű változat

A konyhai LED világítás egyik legpraktikusabb területe a konyhai pultvilágítás. A hosszú pultszakaszok egyöntetű, dekoratív és energiatakarékos (lehet még fokozni?? :)) megvilágítására a led szalagok szinte a legjobb megoldásnak bizonyulnak!

Sokan egyszerűen csak felragasztják a szekrény aljára a csupasz led csíkot, mások alumínium LED profilba rejtik, hogy mégis szebb legyen a látványa és csak a fényt élvezzük!

Milyen szalagot használjunk LED pultvilágításhoz?

Konyhai pultvilágításhoz az alábbi ledes szalagok lehetnek megfelelőek, melyből kültéri és beltéri, hideg-, meleg- és természetes fehér fényt adó, méterenként 60 vagy 120 leddel szerelt típusok is elérhetőek.
 

A beltéri szalagokat érdemes alumínium LED sínbe építeni, ezzel elkerülhető, hogy zsíros szennyeződések érjék, illetőleg a pára és a gőz ellen is jobban védi a LED szalag nyákját. Sokan burkolat nélkül ragasztják fel a beltéri típust is, de vásárlói tapasztalatok szerint így is bírja néhány évig gond nélkül a LED.

 

A kültéri szalagokat ugyan fel lehetne szerelni alumínium sín nélkül is, mégis, a kültéri bevonattal ellátott LED szalag saját súlya miatt előbb-utóbb leválik a felületről, ezzel kellemetlenséget okozva. A kültéri LED szalagokhoz is ajánlott tehát a LED profil, vagy műanyag rögzítőklipsz, vagy egyéb egyéni rögzítési mód.

 

 

Vacsorák, ebédek, beszélgetések kísérőfénye - rejtett világítás

Modern fénydekorációk egy konyhában - mennyezeti rejtett világítás ledes szalaggal

A mennyezeti rejtett világítások a leglátványosabb eredményt hozzák! A csekély fényben garantált az intim hangulat, romantikus vacsorához, borozgatáshoz is tökéletes! A konyhákban inkább a meleg színhőmérsékletű fényt kedvelik, mégis a modern lakberendezési stílusok a hideg fényt is gyakran alkalmazzák!

 

A színváltós ledes szalagok is különlegessé tehetik az enteriőrt - kék fénnyel világító RGB LED szalag a konyha mennyezetén
A színváltós világítások speciális RGB LED szalaggal hozhatóak létre. Lényegében bármilyen színt megjeleníthetünk, de nyilván a legtöbben beérjék azzal, amit a szemük is jól el tud különíteni és az RGB LED vezérlővel is be tudjuk állítani: pl. világoskék, királykék, türkizkék, pink, piros, narancssárga, stb., melyek között a fehér és zöld szín is szerepel egyéb kevert árnyalataival együtt.

 

Konyha-étkező gipszkartonba szerelt, melegfehér fényű led szalagos világítással

Az étkezővel egybeépített konyhát még hangulatosabbá tették a gipszkartonba építhető rejtett világítással. A fő fényt a besüllyesztett spotlámpák adják, a hangulatról viszont a hosszan elnyúló led csíkok! Egy ilyen rejtett világításhoz legfeljebb az 5W/méter teljesítményű szalagokat ajánljuk, ugyanis ezek is egybefüggő fényt adnak, néhány méter feletti hossz esetén pedig már kifejezetten nagy fényt adnak, így felesleges lenne 2-300 wattnyi áramot "pocsékolni" a kiegészítő világításra!

Természetesen láttunk már 15W/méter szalagot is rejtett világításként felrakva, de ez esetben egy dimmer, azaz fényerőszabályzó sokat tud lendíteni a komfortos használaton!

 

Lábazatvilágítás - fény a bútor szoknyáján

Konyhaszekrény lábazatvilágítással magasfényű csempe és bútorfront társaságában


A konyhaszekrény alján végigfutó takaróelemet lábazatnak hívjuk. Készülhet alumíniumból és bútorlapból is, de lényegében lehetőséget ad a LED szalag elhelyezésére, a lakberendezők, belsőépítészek, villanyszerelők egy része pedig él is ezzel a lehetőséggel.

Tájékozódó fényként, közlekedőfényként is alkalmazható a mindennapokban, de a fénygyűrű optikailag elemeli a bútort a talajtól, így lebegő szekrény hatását keltve!

 

A hosszú konyhapultról kínálják a büféreggelit, melyet a pink színben pompázó lábazatfénnyel tesznek még exkluzívabbá!

Fizető vendéglátóhelyek, hotelek és szállodák is gyakran élnek a ledes szalagok dekorációs hatásával! A fenti képen egy büféreggelit felszolgáló pultot láthatunk, melynek padlóhoz közeli részét a nők egyik kedvenc színével, a pinkkel világítottak meg!

 

Konyha LED világítás nélkül?

A konyhai világítások is lassan elképzelhetetlenek LED felhasználása nélkül. A csekély áramfogyasztással párosuló esztétikai hatást egyre több lakó igényli, legyen szó akár pultvilágításról, akár mennyezeti hangulatfényről!

Mindenesetre ha még többet szeretne megtudni a témáról, vagy netalán máris rohanna egy webshopba, hogy minden szükséges hozzávalót megvásároljon a ledes szalag működtetéséhez, keresse fel az ANRO LED világítás webáruházat, ahol széles termékválaszték és sok-sok referenciafotó várja a látogatókat!