Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

RGB LED szalag - színvarázs a falon és a mennyezeten

A LED világítások egyre több otthonban alapdekorációnak számítanak. A fehér LED szalag általánosan alkalmazható akár fővilágításhoz, akár konyhai pult világításhoz, de polcok, szekrények belső megvilágításához is. A fehér fény segítségével kiváló látási viszonyokat tudunk teremteni. Ráadásul többféle színárnyalatban kapunk lehetőséget a kiválasztásra, attól függően, hogy modern vagy békésebb hangulatot szeretnénk megidézni.

Fehér LED szalag szolgáltatja a mennyezeti hangulatfényt.
A kép forrása: 123rf.com

A LED szalagok háromféle fehér árnyalatban rendelhetőek meg:
 - meleg fehér: sárgás fény, a hagyományos halogén izzókra emlékeztető árnyalattal
 - hideg fehér: kékes fehér, a neon fénycsöveket idéző hűvös színnel
 - természetes fehér: a kettő közötti aranyközépút, napfényfehér árnyalatnak is hívják. sem nem túl álmosítóan sárga, sem nem túl élénkítően kékes fényt ad. Manapság ezt a színű LED szalagot keresik leginkább, melynek Kelvinben kifejezett színhőmérséklete 4000-4500 Kelvin közé esik.

RGB LED szalagok - színváltás gombnyomásra

Ha viszont valami látványosságra törekszünk, akkor érdemes számolni az RGB LED szalag létezésével is. A speciális RGB LED chip a piros-zöld-kék színekből bármilyen színárnyalatot elő tud állítani egy LED vezérlő segítségével. Ez tehát egy színváltós LED szalag, amelyet ha akarunk kék színben használunk, ha akarunk rózsaszínben hagyjuk világítani, de zöld, lila és sárga is szerepel a színpalettán. A beállításhoz mindössze egy RGB LED vezérlőre van szükség, mely lehet távirányító és fali kivitelű is. Ily módon kényelmesen tudjuk állítani a színeket és akár fényjáték programokat is beindíthatunk. Most hogy már tudjuk mi az RGB LED szalag, akkor nézzük meg, hogy milyen ötleteket tudunk adni a felhasználáshoz!

Az üveges polcok és italpolcok világításához kiváló a színváltós LED fény, ahol a távirányítóval kényelmesen vezérelhetjük a színeket!
A kép forrása: 123rf.com

Ötletek az RGB LED szalag felhasználására

RGB szalag díszléces rejtett világításhoz

A polisztirol díszlécek egyes típusai úgy vannak kialakítva, hogy belefektethessük a LED szalagot - ezáltal jellemzően az erős fényű ledekre közvetlenül nem látunk rá, csak a visszavert fényt érzékeljük, ami nagyon hangulatos és egyáltalán nem zavaró.

A polisztirol díszléc is remek lehetőséget nyújt a LED szalag beépítésére. A kép forrása: 123rf.com

RGB szalag gipszkartonos rejtett világításhoz

Ha a lakásban álmennyezetek és gipszkarton válaszfalak is kerültek kialakításra, kihasználhatjuk a szerkezetet a fénycsík elhelyezésére. Akár fürdőszobában, akár nappaliban, akár egy üzlethelyiségben használjuk, garantáltan varázslatos látványt kapunk.

Wellness világításhoz kiváló a színváltós fény! Íves gipszkarton párkányban is jól el lehet vezetni a hajlékony RGB LED szalag fényt.
A kép forrása: 123rf.com

RGB szalag falban világító csíkokhoz

A LED világítással egyszerűen dekorálhatjuk az oldalfalakat is. Speciális alumínium LED profilok segítségével a falba is besüllyeszthetjük a LED szalagot, oly módon, hogy kikapcsolt állapotban is dekoratív látványt nyújtson.

Fali világító csík RGB+CW LED szalaggal, amely alu profilba van szerelve és az egész bútorlapba van süllyesztve. A kép forrása: 123rf.com

RGB szalag lábazati szegélylécbe építve

Parketta lezáró szegélylécek is készülnek olyan kivitelben, hogy LED szalagot helyezhessünk el benne. Mivel itt igen szűk a hely, ezért érdemes a minél sűrűbb ledszámú RGB LED csíkot választani (5050-60 SMD jelölésű).

Éjszakai klub tánctér díszvilágítása lábazatra szerelt RGB LED szalaggal. A kép forrása: 123rf.com

RGB LED szalag gamer szoba díszítéséhez

A játékélmény fokozásához a PC gamerek előszeretettel választanak színváltós világítást. Modding keretében a számítógépházba is építhetnek be RGB LED chipeket, de ma már színjátszós egerek és billentyűzetek, asztali lámpák is kaphatóak. Ha pedig a szobát is díszítenénk, válasszuk az RGB LED szalagokat, amellyel a bútorok és a falak is felruházhatóak.

Színváltós RGB LED szalag gamer szoba hangulatos díszítéséhez.
A kép forrása: 123rf.com.

Az RGB szalag speciális válfaja: digitális RGB LED szalag futófény

Mit tud a futófényes RGB LED szalag?

Egyeseknek pedig nem elég, hogy a színt igényünk szerint választhatjuk ki, olyan plusz elvárásaik vannak, ami által még izgalmasabb világítási képet tudunk létrehozni. A futófényes LED szalagoknál kisebb egységekben is állíthatjuk a színt. 5-10 cm-es szakaszoknak is eltérő színárnyalatot tudunk megadni, de akár azt is beállíthatjuk, hogy egymás után fusson a fény, mintha egyik LED kergetné a másikat :)

Magic RGB LED szalag futófényes fényjáték programokkal.
A kép forrása: 123rf.com

Válaszd a minden tartozékkal rendelkező LED szetteket!

A lakossági és villanyszerelési szakértelemmel nem rendelkező felhasználók részére a komplett LED szettek lehetnek megfelelőek, ahol gyárilag beállított fényjátékok tömkelege érhető el. Ezeket Magic RGB LED szalag szett néven is megrendelhetjük a webáruházak kínálatából. De természetesen ha van egy jó szakemberünk, akkor a címezhető IC-vel rendelkező DRGB futófényeket is választhatjuk, mellyel egyedi világítási igények is megvalósíthatóak!

Digitális RGB LED szalag, címezhető IC-vel, az egyedi led világításokért!

És mégis hol vásároljak LED szalagot?

ANRO LED webáruház - LED szalagok végtelen tárháza

Ha LED szalagot akarsz vásárolni, akkor ajánljuk magunkat! Az ANRO webáruházban nemcsak LED szalagok végtelen tárházát találjuk meg (fehértől a színesen át a színváltóson keresztül a még speciálisabb típusokig, 12V, 24V és 220 voltos kivitelben is), hanem a legjobb hír, hogy készleten is vannak ezek a termékek. Ha tehát gyorsan kellene LED csík, akkor irány az ANRO, mert akár 1 munkanapon belül kiszállításra kerülhet a megrendelt árucikk! Természetesen ha segítségre van szükség, az Ügyfélszolgálat hétköznapokon 7:30-16:30 között elérhető, bátran vedd fel velük a kapcsolatot!

0 Tovább

Készítsünk színváltós  LED mennyezeti lámpát házilag!

Az ANRO Webáruházban mindig fontosnak tartottuk, hogy ne csak értékesítsünk egy terméket, hanem értelmet is adjunk neki :) Kicsit egyértelműbben ez azt jelenti, hogy a termékek felhasználásához ötletet is nagyon szívesen adunk :D

Ezúttal példásul egy fehér fényű LED panelt fogunk színváltós mennyezeti lámpává alakítani, ráadásul házilagosan is elvégezhető mindegyik művelet, tehát indulhat a Do It Yourself Project, melynek gondozója az ANRO Workshop!

Videós segítség: Youtube link

világítás RGB LED szalag LED panel mennyezeti lámpa hangulatvilágítás színváltós LED lámpa youtube videó csináld magad házilag DIY webáruház anro
Rózsaszín fénnyel világít a megújult LED panel, de én örülök neki :)

Az alaptézis, hogy hatalmas mennyiségű fehér fényű LED panel sorakozik a boltok polcain, de színes fényű nincs. Anno amikor még volt RGB LED panel, akkor szórakozóhelyek oldalfali dekorációjaként is vásárolták, de gyerekszoba mennyezeti lámpájaként is volt használva - kinek mire kell. Most viszont, hogy nincs RGB LED panel a kínálatban, úgy döntöttünk, hogy csinálunk magunk!

Van hozzá minden alkatrész:
fehér fényű LED panel
színváltós RGB LED szalag
12 voltos led tápegység (persze ha a szalagunk 24 voltos, akkor 24V trafót szerezzünk hozzá)
kontroller a led szalaghoz

A folyamat végén egy gyönyörűséges színekben pompázó lámpatestünk lesz, melyet felrakhatunk a falra-plafonra, de akár az ágy alá is bedughatunk egyfajta hangulatvilágításként :)

Mindenesetre ha a végeredmény hasonló mint a képen, akkor megveregethetjük a vállunkat és gratulálhatunk magunknak, hogy sikerült ezt a feladatot megvalósítani. Legutóbb épp néhány hete kellett megdicsérnem magam, mikor sikerült a mozgásérzékelős ágyvilágítást elkészíteni - annak ellenére, hogy nő vagyok és egyszerű is, na de a kitartás és a céltudatosság miatt muszáj volt megpróbálkoznom vele. Erről egy 11 másodperces videót a Facebook oldalunkon tudtok esetleg megnézni: Ágyvilágítás mozgásérzékelővel

világítás RGB LED szalag LED panel mennyezeti lámpa hangulatvilágítás színváltós LED lámpa youtube videó csináld magad házilag DIY webáruház anro
Ha lesz rá érdeklődés (és időm, hogy leírjam), akkor ezt az ágyvilágítást is elmondom hogy csináltam.

Térjünk vissza az eredeti témára, azaz alakítsunk át egy 120 cm x 30 cm-es LED panelt színváltós LED lámpává!

1. Első lépésként szét kell szednünk a LED panelt. Nem lesz nehéz dolog, bár tény, hogy sok-sok csavarral kell majd megbirkóznia az akkus behajtónknak :) A hátlap eltávolítását követően még el kell vágnunk egy vezetéket (nyugi, nem robban!), de aztán máris hozzáférhetünk a belső alkotókhoz (plexi, diffúzor, távtartó), és a végén szinte csak a fém keret marad a kezünkben.

világítás RGB LED szalag LED panel mennyezeti lámpa hangulatvilágítás színváltós LED lámpa youtube videó csináld magad házilag DIY webáruház anro
Szétszedjük a LED panelt, szinte míg csak a keret marad nálunk.

2. Ekkor vesszük elő az RGB LED szalagot, azaz a színváltós (színjátszós, színváltozatós és ki tudja még hányféle néven emlegetik) LED csíkot. Lemérjük a szükséges hosszt és elvágjuk a vágási pontnál. Ilyenkor érdemes lehet lepróbálni a színek megfelelő működését, és ha ezzel megvagyunk, akkor beragaszthatjuk a szalagot a LED panel keretének szélébe.

világítás RGB LED szalag LED panel mennyezeti lámpa hangulatvilágítás színváltós LED lámpa youtube videó csináld magad házilag DIY webáruház anro
Tegyük be az 5050 RGB SMD LED szalagot a fém keret szélébe.

3. Visszaépítjük a LED panelt ⏪ a szétszedéssel ellentétes sorrendben, de még mielőtt visszacsavaroznánk kb. 40 csavarral a hátlapot, azelőtt gondoskodjunk róla, hogy a vezetékek ne maradjanak a takarólapok alatt :) Hiszen úgyis szükségünk lesz nemsoká rájuk, a bekötéshez.
Például az RGB LED csík kábelének jobb, ha készítünk egy saját lyukat, és ezen keresztül vezetjük ki. A videón pedig azt is láthatjátok, hogy a fehér fényű szalag kábelét (amit korábban elvágtunk), azt most összeforrasztjuk, így nemcsak színesen, hanem fehéren is lehet vele majd világítani. Ha ez ok, akkor vissza lehet erősíteni a hátlapot.

világítás RGB LED szalag LED panel mennyezeti lámpa hangulatvilágítás színváltós LED lámpa youtube videó csináld magad házilag DIY webáruház anro
Az elkészített furaton keresztülvezetjük az RGB szalag vezetékeit.

4. A  szalag a helyén van, a LED panel komplett, már csak a LED csík vezetékeivel kell valamit tennünk, hogy a végén világítson nekünk a cucc! A 12 Voltos RGB LED szalaghoz kell nekünk egy tápegység, ami működtetni fogja. Viszont a táp és a szalag közé kell még raknunk egy LED vezérlőt is, ennek segítségével tudjuk majd a színeket állítani (vagy a fényerőt. vagy a fényjátékot. vagy hogy ki- vagy bekapcsolt állapotban legyen. egyenlőre mást nem tudunk vele :D).

világítás RGB LED szalag LED panel mennyezeti lámpa hangulatvilágítás színváltós LED lámpa youtube videó csináld magad házilag DIY webáruház anro
A képen látható Group Control RGB vezérlő nagyon praktikus, ezért nagyon szeretjük!

RGB vezérlőből a Croup Control nevű zónavezérlőt is lehet használni. Jó, mert érintős, és nem kell rálátás sem a vevőegységre, tehát ha szerencsénk van, még egy vastag falon keresztül is állíthatunk színt! A szalagot összekötjük a vezérlővel, a vezérlőt a tápegységgel, a tápegységet pedig az árammal - ne aggódjunk, van rajta dugvillás csatlakozó, elég bedugni a fali aljzatba.

5. Ha ezekkel megvagyunk, akkor áramot adunk a rendszernek és elméletileg azonnal tudjuk a színt vagy a fényerőt állítani a panelen.

világítás RGB LED szalag LED panel mennyezeti lámpa hangulatvilágítás színváltós LED lámpa youtube videó csináld magad házilag DIY webáruház anro
Elkészült a színváltós LED mennyezeti lámpa és még működik is! Most zöld színnel világít.

6. Dícsérjük meg magunkat jó alaposan és próbálgassuk ki a panelt, sikerült-e mindent úgy összehozni, ahogy nekünk a videón sikerült megcsinálni.

világítás RGB LED szalag LED panel mennyezeti lámpa hangulatvilágítás színváltós LED lámpa youtube videó csináld magad házilag DIY webáruház anro
Most meg kék színű fénnyel világít, szuperül mutatja, hogy sikerült a tervet végrehajtani :)

7. Elkészült tehát a színváltós LED panel, amely régóta hiánycikk, pedig egész egyszerű kivitelezni!

világítás RGB LED szalag LED panel mennyezeti lámpa hangulatvilágítás színváltós LED lámpa youtube videó csináld magad házilag DIY webáruház anro
Rózsaszín fénnyel világít a megújult LED panel, de mi ennek is tudunk örülni :)

8. Ha nektek is megtetszett és szeretnétek hasonlót alkotni, akkor látogassatok el a www.anrodiszlec.hu webáruházba, ahol minden szükséges hozzávalót megkaphattok! Sőt, ha nem vagytok szégyenlősek, nyugodtan kérjetek ötletet a saját elgondolásotok megvalósításához, sőőőt, akár nekünk is tehettek javaslatot egy jövőbeni workshop munkára!

világítás RGB LED szalag LED panel mennyezeti lámpa hangulatvilágítás színváltós LED lámpa youtube videó csináld magad házilag DIY webáruház anro
ANRO webáruház főoldal - ha itt jártok, jó helyen jártok :D
www.anrodiszlec.hu

9. Köszönjük a figyelmet!

világítás RGB LED szalag LED panel mennyezeti lámpa hangulatvilágítás színváltós LED lámpa youtube videó csináld magad házilag DIY webáruház anro

Még részletesebb leírás: anrodiszlec.hu/rgb-panel-cikk

0 Tovább

V-TAC LED szalag mustra: SKU 2120 színváltós beltéri RGB LED csík

A led szalagok egyik különleges típusa az RGB LED chipekkel szerelt fénysor. Egy vezérlő segítségével az RGB szalag a 3 alapszínből (Red=piros, Green=zöld, Blue=kék) bármilyen színt ki tud keverni, így szabadon választhatunk, hogy lakásunk dekorációs világítása milyen színben tündököljön!

Előszeretettel alkalmazzák fürdőszobában és nappaliban, de hálószobában és konyhában sem ritka a színváltós fény! Hangulatvilágításra, partifénynek is alkalmas, mindemellett kirakatok és reklámeszközök figyelemfelhívó világítására is jó választás lehet!

Színváltós LED szalagok gipszkarton álmennyezetben

Számunkra azonban az RGB LED szalag lakáson belüli dekorációs funkciója érdekes, így ezen bejegyzésben is erre fogunk koncentrálni! Tudjuk, hogy a fényekkel szépen lehet díszíteni a belső teret, de hangulatosabbá is tehetjük a megfelelő fényerő alkalmazásával egy színes fénnyel pedig akár színterápiát is gyakorolhatunk! :)

Az egyik legnagyobb mennyiségben forgalmazott színváltoztathatós LED szalagunk a V-TAC gyártmányú, SKU 2120 gyártói cikkszámú, 5050 SMD szerelt RGB LED szalag, melyen méterenként 60 darab chip helyezkedik el annak érdekében, hogy lakásunkban dekorációs fényviszonyokat teremtsen.

VTAC RGB LED szalag 5050x60 SMD RGB LED

Gyártói elnevezése: V-TAC SKU 2120 LED Strip SMD5050 - 60 LEDs RGB Non-waterproof, megvásárolhatjuk a V-TAC LED szalag webáruházban is!

A színváltós VTAC LED szalag főbb jellemzői

Az 5050-60 SMD RGB LED szalag hordozófelülete flexibilis és öntapadós hátoldalú, mely megkönnyíti a fénycsík beszerelését, telepítését, rögzítését. 12 Voltos egyenfeszültség szükséges ennek a fénysornak az üzemeltetéséhez, melyet külön megvásárolandó tápegységen keresztül tudunk biztosítani (a tápegység méretezéséről korábbi cikkünkben is olvashatsz). Beltéri kivitel, bevonat nincs a nyákon, ez a típus tehát csak vízmentes körülmények között alkalmazható!

A nyákon elhelyezkedő LED-ek között vágási pontokat is találhatunk. A 12 voltos LED szalagnál 3 ledenként darabolható a led szalag, ez azt jelenti, hogy a SKU 2120 V-TAC LED csíkot 5 cm-ként vághatjuk el. Könnyen beszabhatjuk tehát szűk helyekre is, miután maga a szalag kiterjedése is csekély: csak 2 mm magas és 10 mm széles. A hossza 5 cm-ként szabadon változtatható, de legfeljebb 500 cm hosszú egységben érhető el.

Ennek az 5 méteres maximális hossznak műszaki vonatkozása van. Egy 5 méteres tekercs mindkét oldalán találunk betápvezetéket (ezen keresztül tudjuk a LED trafóra bekötni), mert ezt a típusú LED szalagot 5 méterenként két oldalról kell betáplálni. Ennek célja a fényerőingadozás elkerülése, mert amennyiben csak egy oldalról kötjük rá a feszültséget, felléphet az, hogy az 5 méteres tekercs elején még erősen világít a szalag, a bekötési ponttól távolabb azonban már halványabban világít a led csík, ami igencsak furán néz ki egy elkészült dekorációs világítás esetén.

LED szalag bekötés, párhuzamos betáplálás ábrázolása

Megfelelő kontroller megvásárlása esetén kényelmesen változtathatjuk az RGB LED szalag színét is. A legáltalánosabb funkciók között találjuk a színkeverés és a fényerő állítás lehetőségét, valamint néhány fényjátékprogram indítását - szinte bármelyik RGB LED vezérlőt választjuk, megvalósíthatjuk ezeket.
Dönthetünk távirányítós, fali, érintőfelületes és nyomógombos vezérlők mellett, tehát a választék bőséges - modern és hagyományosabb vevők is megtalálhatják számításukat!

Kicsit gyorsan szaladtunk át a fentieken, de LED szalag webáruházunk ügyfélszolgálata segít megválaszolni az esetlegesen felmerülő kérdéseket: info@anro.hu.

Referenciaképek a színváltós 5050-60 SMD RGB LED szalaghoz

5050-60 SMD RGB LED szalag nappaliban

A nappali közepén elhelyezett gipszkarton párkányba LED panelek vannak süllyesztve, ezek adják a fővilágítást. A párkányzat tetejére RGB LED csíkot fektettek, mely jelen pillanatban rózsaszín fénnyel világít. Ezt a fényszínt a kislányok is nagyon imádják, így gyerekszobában is használják!

5050-60 SMD RGB LED szalag díszlécben
A fiatal srác szobájában egy modern környezetet alakítottak ki. A 3D-s falpanelek mellett fotótapéta és hangulatfény díszíti a szobát. A polisztirol díszléc a mennyezet és oldalfal találkozási pontjába van felragasztva, melyben jól megfér a kis méretű V-TAC RGB LED csík.

5050-60 SMD RGB LED szalag reklámtáblán
A lángossütőt hirdető tábla többszörösen megkapó! Elsőként a végtelenített tükör illúziója kelti fel figyelmünket, másodsorban pedig a dekoratív világítást adó LED fénysor, amelynek a folyamatos színváltoztatása még inkább fenntartja az érdeklődést.



V-TAC 2120 RGB LED csík a hálószobában
A képen piros fényben világító színváltoztathatós LED szalag izgalmas eleme lehet az intimitást és romantikát biztosító hálónak. Gipszkartonra van felragasztva a led szalag, mely felfelé a plafon felé néz, fényét így vetíti a legszebben!

V-TAC 2120 RGB LED csík gyorsétteremben
A hamburgerezőnél sorban állva éjjel-nappal díszíti a pultot a színváltós fénycsík. Az étlapot pedig hidegfehér fényszalagba burkolva nézhetjük át a szembefalon!


V-TAC 2120 RGB LED csík szoláriumban
A mesterséges napfürdő sokak számára kikapcsolódást jelent, a szolárium tulajdonosa is igyekezett hát olyan környezetté varázsolni a szoli belsejét, amilyenben van lehetőség az ellazulásra. A gipszkarton álmennyezetbe beszerelt RGB LED szalagok megfelelően gondoskodnak a háttérvilágításról!

ANRO LED webáruház

Amennyiben a fenti irományok alapján sikerült kedvet kapni a színváltós LED világításokhoz, de mégis akadtak tisztázatlan kérdések a LED szalag felszerelésével-beüzemelésével kapcsolatban, bátran keressék fel webáruházunkat (www.anrodiszlec.hu) vagy ügyfélszolgálatunkat (info@anro.hu).

0 Tovább

Konyhai LED világítások ledes szalaggal

4-5 cm vastag konyhai munkalap dekorációs LED világítással

A kővel burkolt konyhapult munkalapja alá is ledes szalagot ragasztottak, amely kiválóan láttatja a kő felületi struktúráját

A kő struktúrát, felületi kiemelkedéseket, 3 dimenziós textúrákat nagyon szépen ki lehet emelni a falmosó fényekkel. A konyhapult munkalapjának aljára kerülő led szalag a padlóig erős fénnyel világítja meg a kőburkolatot, így adva hangulatos megjelenést a konyhának!

Munkapult alatti dekorációs világítás 3528-120 ledes szalaggal

A munkapult alatti fényekkel is elsősorban díszítjük a konyhaszekrényt, ugyanakkor a sötét konyhában kiváló tájékozódó fény lesz belőle - sőt, már néhány méternyi 5 watt/méter szalag is ad annyi fényt, hogy akár meg is vacsorázhatunk mellette, nemhogy éjszaka elbotorkáljunk a konyhába egy pohár vizet inni! :)

Dekorációs világításhoz bármelyik típusú ledes szalag felhasználható, akár piros, kék színű fénnyel vagy akár színváltós változatban is!



Segítőtársunk a konyhában a ledes pultfény

Konyhai pult világítás 2835x120 SMD ledes szalaggal, hidegfehér fényű változat

A konyhai LED világítás egyik legpraktikusabb területe a konyhai pultvilágítás. A hosszú pultszakaszok egyöntetű, dekoratív és energiatakarékos (lehet még fokozni?? :)) megvilágítására a led szalagok szinte a legjobb megoldásnak bizonyulnak!

Sokan egyszerűen csak felragasztják a szekrény aljára a csupasz led csíkot, mások alumínium LED profilba rejtik, hogy mégis szebb legyen a látványa és csak a fényt élvezzük!

Milyen szalagot használjunk LED pultvilágításhoz?

Konyhai pultvilágításhoz az alábbi ledes szalagok lehetnek megfelelőek, melyből kültéri és beltéri, hideg-, meleg- és természetes fehér fényt adó, méterenként 60 vagy 120 leddel szerelt típusok is elérhetőek.
 

A beltéri szalagokat érdemes alumínium LED sínbe építeni, ezzel elkerülhető, hogy zsíros szennyeződések érjék, illetőleg a pára és a gőz ellen is jobban védi a LED szalag nyákját. Sokan burkolat nélkül ragasztják fel a beltéri típust is, de vásárlói tapasztalatok szerint így is bírja néhány évig gond nélkül a LED.

 

A kültéri szalagokat ugyan fel lehetne szerelni alumínium sín nélkül is, mégis, a kültéri bevonattal ellátott LED szalag saját súlya miatt előbb-utóbb leválik a felületről, ezzel kellemetlenséget okozva. A kültéri LED szalagokhoz is ajánlott tehát a LED profil, vagy műanyag rögzítőklipsz, vagy egyéb egyéni rögzítési mód.

 

 

Vacsorák, ebédek, beszélgetések kísérőfénye - rejtett világítás

Modern fénydekorációk egy konyhában - mennyezeti rejtett világítás ledes szalaggal

A mennyezeti rejtett világítások a leglátványosabb eredményt hozzák! A csekély fényben garantált az intim hangulat, romantikus vacsorához, borozgatáshoz is tökéletes! A konyhákban inkább a meleg színhőmérsékletű fényt kedvelik, mégis a modern lakberendezési stílusok a hideg fényt is gyakran alkalmazzák!

 

A színváltós ledes szalagok is különlegessé tehetik az enteriőrt - kék fénnyel világító RGB LED szalag a konyha mennyezetén
A színváltós világítások speciális RGB LED szalaggal hozhatóak létre. Lényegében bármilyen színt megjeleníthetünk, de nyilván a legtöbben beérjék azzal, amit a szemük is jól el tud különíteni és az RGB LED vezérlővel is be tudjuk állítani: pl. világoskék, királykék, türkizkék, pink, piros, narancssárga, stb., melyek között a fehér és zöld szín is szerepel egyéb kevert árnyalataival együtt.

 

Konyha-étkező gipszkartonba szerelt, melegfehér fényű led szalagos világítással

Az étkezővel egybeépített konyhát még hangulatosabbá tették a gipszkartonba építhető rejtett világítással. A fő fényt a besüllyesztett spotlámpák adják, a hangulatról viszont a hosszan elnyúló led csíkok! Egy ilyen rejtett világításhoz legfeljebb az 5W/méter teljesítményű szalagokat ajánljuk, ugyanis ezek is egybefüggő fényt adnak, néhány méter feletti hossz esetén pedig már kifejezetten nagy fényt adnak, így felesleges lenne 2-300 wattnyi áramot "pocsékolni" a kiegészítő világításra!

Természetesen láttunk már 15W/méter szalagot is rejtett világításként felrakva, de ez esetben egy dimmer, azaz fényerőszabályzó sokat tud lendíteni a komfortos használaton!

 

Lábazatvilágítás - fény a bútor szoknyáján

Konyhaszekrény lábazatvilágítással magasfényű csempe és bútorfront társaságában


A konyhaszekrény alján végigfutó takaróelemet lábazatnak hívjuk. Készülhet alumíniumból és bútorlapból is, de lényegében lehetőséget ad a LED szalag elhelyezésére, a lakberendezők, belsőépítészek, villanyszerelők egy része pedig él is ezzel a lehetőséggel.

Tájékozódó fényként, közlekedőfényként is alkalmazható a mindennapokban, de a fénygyűrű optikailag elemeli a bútort a talajtól, így lebegő szekrény hatását keltve!

 

A hosszú konyhapultról kínálják a büféreggelit, melyet a pink színben pompázó lábazatfénnyel tesznek még exkluzívabbá!

Fizető vendéglátóhelyek, hotelek és szállodák is gyakran élnek a ledes szalagok dekorációs hatásával! A fenti képen egy büféreggelit felszolgáló pultot láthatunk, melynek padlóhoz közeli részét a nők egyik kedvenc színével, a pinkkel világítottak meg!

 

Konyha LED világítás nélkül?

A konyhai világítások is lassan elképzelhetetlenek LED felhasználása nélkül. A csekély áramfogyasztással párosuló esztétikai hatást egyre több lakó igényli, legyen szó akár pultvilágításról, akár mennyezeti hangulatfényről!

Mindenesetre ha még többet szeretne megtudni a témáról, vagy netalán máris rohanna egy webshopba, hogy minden szükséges hozzávalót megvásároljon a ledes szalag működtetéséhez, keresse fel az ANRO LED világítás webáruházat, ahol széles termékválaszték és sok-sok referenciafotó várja a látogatókat!

0 Tovább

Színváltós dekorvilágítások RGB LED szalag szettel

Színváltós világítás RGB LED szalag szettel

A dekorációs világítások között nagyon népszerűek a fehér fények, azonban gyakran választják az egyszínű zöld vagy kék led sorokat is, akik extrémebb végeredményre vágynak! Mindazonáltal létezik még egy speciális típus a színszabályozós RGB LED szalag személyében, amellyel szinte bármilyen színárnyalatú világítást kialakíthatunk!

Színszabályozós RGB LED szalag - világítás a szivárvány bármely színével!
Világítás a szivárvány bármely színében - színszabályzós RGB LED szalag egy 3D nyomtatású lámpatest megvilágításához. A kép forrása: www.anrodiszlec.hu


A színváltós világítással korábban csak szórakozóhelyeken, rendezvénytermekben találkozhattunk. A színkör változatos árnyalatai, a fényjátékok mind-mind látványos dekorációt nyújtanak kültéren és beltérben egyaránt, egy nappali szobában éppúgy, ahogyan egy kerti filagóriában!

Színváltós világítás egy nappaliban - RGB LED szalagot tartalmazó LED panellel
Színváltós világítás egy nappaliban - RGB LED szalagot tartalmazó LED panellel
A kép forrása: www.anrodiszlec.hu

Színváltós LED világítás szett: szalag+táp+vezérlő

A színváltós LED világítások otthonunkban is kialakíthatóak, melyhez a legnagyobb segítséget a kompletten vásárolható szettek nyújtják! Az RGB LED szalag szettek általában a következőket tartalmazzák:
- 5 méter hosszúságú 5050 RGB szalag 30 led/méter
- dugvillás trafó 45-60 watt teljesítménnyel és DC 12V kimenettel
- nyomógombos RGB vezérlő a színszabályozásáért és fényjátékokért

A szettben kapható LED szalag általában műanyag bliszteres csomagolásban vannak, ezt megbontva hozzájutunk a LED világítás alkotóelemeihez. Az egyszerű csatlakozóknak köszönhetően pár perc alatt üzembe tudjuk helyezni a LED világítást, innentől csak el kell döntenünk, hogy hol legyen a végleges helye, ahová felszerelhetnénk!

RGB LED szalag szett - RGB LED szalag, dugvillás trafó, nyomógombos RGB szabályzó
RGB LED szalag szett - RGB LED szalag, dugvillás trafó, nyomógombos RGB szabályzó
A kép forrása: www.anrodiszlec.hu
 

Hol tudok díszíteni a színváltós RGB LED szalagokkal?

A szettben lévő színszabályzós RGB LED szalag általában csak kisebb díszítő feladatokhoz alkalmas. Például végig tudjuk vezetni egy falszakaszon rejtett világítás céljából, de akár könyvespolc vagy konyhaszekrény díszvilágítására is alkalmas.

Különösen kedvelt még a tévé hátuljára ragasztott RGB LED csík háttérfényként, de a tükörkeret világítás is gyakori alkalmazás, legyen az a fürdőszobában, a nappaliban vagy a gardróbhelyiségben.

A felhasználási területnek csak a képzelet szab határt, ugyanis a színszabályozós LED csíkokat egyedi lámpatestek alkotóelemeként is láthattuk már, de épületek külső díszítésében is feladatot kaphat, éppúgy, akár egy reklámtábla világításánál, ezzel is még inkább ösztönözve a járókelőt, hogy felfigyeljen a hirdetésre!

 

Tévé hátoldalára ragasztott színváltós RGB LED szalagA tévé hátoldalára ragasztott RGB LED szalagok színváltós fénye kellemes háttérvilágítást biztosít esténként! A kép forrása: www.anrodiszlec.hu

 

 

Mit tegyek, ha nem elég a szettben lévő 5 méter hosszú RGB LED szalag?

Különleges alkalmazásokhoz, 5 métertől hosszabb rejtett világításokhoz érdemes egyedileg beszerezni a szükséges alkatrészeket, melyeket az ANRO LED webáruházból igény szerint összeválogathatunk.

- LED tápegységek: az RGB szalagok 12V DC betáplálást igényelnek, ehhez áramátalakítóra van szükség.
- 5050 RGB LED szalag: az RGB szalagnak is számos típusa van, méterenként 30 vagy 60 darab 5050 SMD leddel szerelt, de olyan is létezik, amelyik a színváltós chipek mellett fehér fényű LED-ekkel is szerelt, így a fehér fényt sem keverés útján állítja elő.
- LED RGB vezérlő: ezek segítségével állíthatjuk be a fény színét, a fényjátékok sebességét vagy éppen a színváltások gyorsaságát. Távirányítós és fali kivitel is létezik belőle.

 

Színváltós LED RGB szalag szett képek

5050-030 SMD RGB LED szalag beüzemelve: zöld, kék, piros, pink, fehér színű fénnyel is világíthatunk!5050-030 SMD RGB LED szalag beüzemelve: zöld, kék, piros, pink, fehér színű fénnyel is világíthatunk! A kép forrása: www.anrodiszlec.hu


Gyrekszoba dekoráció színváltós LED világítással, 5050 RGB szalaggalGyerekszoba színváltós világítással, 5050-030 SMD RGB LED szalaggal.
A kép forrása: www.anrodiszlec.hu

RGB LED szalagok borospince hangulatfényeként beépítveBorospince hangulatfényeként beépített RGB LED szalag
A kép forrása: www.anrodiszlec.hu
Kerti filagória hátfala színváltós LED világítássalKerti filagória hátfala színváltós LED világítással
A kép forrása: www.anrodiszlec.hu
 

Színváltós LED szett a boltokban

A színváltós RGB LED szetteket bárhol megvásárolhatjuk: piac, online aukció, kuponos weboldalak, Ebay, Aliexpress, Coolicool és számos magyar webáruház kínálja a különféle árú és tartalmú LED világítás szetteket!

Bármelyik helyről vásárolt RGB LED garnitúra megteszi, ha működőképes és minden szükséges alkatrész-csatlakozó rendelkezésre áll!


Ha viszont valamivel probléma merül fel, akkor máris azt kívánjuk, bár Magyarországról vásároltuk volna, hogy egyszerűen reklamálhassunk vagy éppen csak megillessen az elállási jog és szó nélkül visszaküldhessük azt az árut, amivel elégedetlenek vagyunk!

ANRO LED világítás webáruház
Az ANRO LED webáruházban számtalan típusú LED lámpát, LED szalagot, LED tápegységet és LED vezérlőt vásárolhatunk meg! www.anrodiszlec.hu


Vásárolhatunk tehát bárhol LED világítást, de tudjuk ajánlani az ANRO LED világítás webáruházat, ahol általában raktárról küldik ki a megvásárolt holmikat, így akár 1-2 munkanap alatt megérkezhet az áru: ANRO LED világítás webáruház.

Természetesen számla is van a csomagban, amit jó ha megőrzünk, ugyanis terméktípustól függően 1-2-3 év garancia is vonatkozhat a termékre, amely jelenthet némi biztosítékot a hosszú távú használatot illetően, hogy dekorációs világításunk minél tovább szórakoztathasson lakásunkban!

Ha bármilyen kérdés merül fel a LED szalag beszerelését, megvásárlását, használatát illetően, bátran forduljanak az ügyfélszolgálathoz, aki segít ezek megválaszolásában: 06-52-220-054.



0 Tovább

LED szalag és LED világítás ötletekkel

blogavatar

Energiatakarékos LED lámpákkal gazdaságosan alakíthatjuk ki a belső téri általános világításokat, a LED szalagokkal pedig sok-sok dekorációs ötletet megvalósíthatunk, melyekre példákat láthatunk az ANRO Épületdíszítés Kft honlapján. Mindemellett webáruházunkban számtalan típusú LED szalagot, lámpatestet és még sok egyéb lakásdekorációs elemet lehet megvásárolni!

Utolsó kommentek

Címkefelhő

világítás (24),lakberendezés (20),otthon (19),webáruház (19),LED szalag (17),LED világítás (17),LED (13),anro (12),LED csík (10),hangulatfény (10),nappali (9),gipszkarton (9),hálószoba (8),anrodiszlec (8),fény (8),led szalag (7),rejtett világítás (7),világítástechnika (7),villanyszerelés (7),led világítás (6),konyha (6),tipp (5),hangulatvilágítás (4),fürdőszoba (4),házhozszállítás (4),villanyszerelő (4),RGB (3),konyhapult (3),12 volt (3),lámpa (3),energiatakarékos (3),szoba (3),öntapadós (3),mennyezet (3),kert (2),színváltós (2),szekrény (2),LED szalag szerelés (2),modern (2),lámpatest (2),halogén izzók (2),bulifény (2),fényfüzér (2),partyfény (2),csináld magad (2),LED profil (2),álmennyezet (2),kerti világítás (2),falburkolat (2),égő (2),energiatakarekos izzok (2),izzó (2),spot (2),lakás (2),spotlámpa (2),ledes szalag (2),konyhabútor (2),lakberendezési ötletek (2),lakásfelújítás (2),faldekoráció (2),videó (1),színváltós LED lámpa (1),youtube (1),hajlékony (1),DIY (1),GU10 (1),LED izzó (1),spot lámpa (1),mennyezeti lámpa (1),házilag (1),LED panel (1),hotel (1),LED trafó (1),ügyfél (1),konyhaszekrény (1),házhoz szállítás (1),színes villanykörte (1),LED tápegység (1),led fényszalag (1),RGB LED szalag (1),színes izzó (1),kerti party (1),terasz (1),szalag (1),vezérlő (1),barkácsolás (1),famintás tapéta (1),öntapadós tapéta (1),led sín (1),fehér led szalag (1),asztal (1),bútorlap (1),lakásdekoráció (1),rgb led szalag (1),beltéri led szalag (1),díszvilágítás (1),lamella (1),alumínium sín (1),fénysor (1),LED szalag vezérlő (1),LED szalag távirányító (1),wallart (1),egyedi led lámpa (1),országboltja (1),ledszalag (1),szett (1),elemes (1),árukereső (1),távirányító (1),falpanel (1),fluoreszkáló (1),gyerekszoba (1),ágy (1),ágytámla (1),díszléc (1),Fábián Bogi (1),tévé (1),festés (1),feketefény (1),uv (1),televízió (1),LED-sor (1),faldekoracio (1),polikarbonat muanyagok (1),zuhanyzó (1),műhely (1),garázs (1),felújítás (1),munkapult (1),plexi (1),bútor (1),üveg (1),üvegpolc (1),étkező (1),A világ érdekes (1),fényerőszabályozás (1),távirányítós (1),LED dimmer (1),LED lámpa (1),izzócsere (1),24 volt (1),Facebook (1),led (1),csillagos égbolt (1),közösség (1),LED világítás (1),kompakt fénycső (1),villanykörte (1),E14 (1),E27 (1),alumínium LED profil (1),alumínium sín ledhez (1),VTAC (1),LED csillag (1),fényforrás (1),led izzók (1),csillagplafon (1),LED csillagos ég (1),lakótér (1)