Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Spotlámpa - milyen típusok léteznek?

A lakásvilágítás területén a spotlámpa nagyon divatos. A megfelelő lámpa kiválasztásához ismernünk kell, hogy milyen típusok léteznek spotlámpából, hiszen 2020-ban ma már ebből is hatalmas választékot kínálnak a gyártók!

spotlámpa spot lámpa spot lámpa világítás LED izzó GU10 mennyezet lakberendezés
Spotlámpa - lakásvilágítás modern módra

Fény kell mindenhová, legyen az nappali, háló, konyha, fürdő stb. A lámpatest választásakor a helyiséget, annak fekvését, természetes fényforrásait, az ablakok nagyságát és a szobában lévő színek együttes hatását kell figyelembe venni.

spotlámpa spot lámpa spot lámpa világítás LED izzó GU10 mennyezet lakberendezés
Spotlámpa - világítás a mennyezetbe süllyesztve

A klasszikus csillárok helyett manapság sokan a spot lámpák mellett döntenek.

spotlámpa spot lámpa spot lámpa világítás LED izzó GU10 mennyezet lakberendezés
Klasszikus csillár és spotlámpa egy térben

A spotlámpák szerelési módozattól függően lehetnek

  • falra szerelhető, több ágú spotlámpák
  • álmennyezetbe süllyesztetten felszerelt lámpák
  • falon kívülre szerelhető spotlámpák
    Lentebb mindegyiket megmutatjuk, mert sokaknak nem egyértelmű!

Falra szerelhető, több ágú spotlámpák

Ezeket a lámpákat már a '90-es évek végén is ismertük. Az egyes karok végén lévő spotok fénye jól irányítható. Az 1 ágú spotlámpákat olvasólámpának, kiemelő világításhoz használhatjuk.

A 2-3 ágú spotlámpákat fürdőszobák világításában, a 4-5-6 ágú lámpák nappali, konyhák világításában bizonyítottak.

A több ágú lámpatestek előnye, hogy szabadon állíthatóak az egyes lámpafejek, így kedvünk szerint irányíthatjuk a fénysugár hangsúlyos részét.

Fali spotlámpák fém, üveg vagy textil lámpaburával: https://www.anrodiszlec.hu/index.php/cPath/152_321

spotlámpa spot lámpa spot lámpa világítás LED izzó GU10 mennyezet lakberendezés

Falra szerelhető spotlámpa tükör világításhoz

spotlámpa spot lámpa spot lámpa világítás LED izzó GU10 mennyezet lakberendezés1-3-5 izzós mennyezeti spotlámpa a Rábalux-tól

Álmennyezetbe süllyesztetten felszerelt lámpák

Lényegében ezek a hagyományosan spotlámpa néven ismert lámpatestek. szimpla egy égős spotkeretek a mennyezetbe süllyesztés által a modern stílusú lakásokban is nagyon elegánsak, amellett hogy az általános megvilágításhoz szükséges fényviszonyokat is megteremti.

Az egy égős spotlámpák előnye, hogy kis mérete és változatos megjelenése miatt otthonunk lakberendezési tárgyaival harmonizálva is kiválaszthatjuk a nekünk tetsző típust.

Az ANRO webáruházban már több mint 350-féle típusból válogathat: https://www.anrodiszlec.hu/index.php/cPath/152_103

Falon kívülre szerelhető spotlámpák

Olyan spotlámpák is vannak manapság, amelyek spotlámpa jellegűek, azonban nem kell őket a mennyezetbe süllyeszteni. A modern dizájnnak igazán megfelelnek ezek a lámpák, melyek hengeres és szögletes alakban is kaphatóak, többnyire fekete, fehér vagy ezüst színben!

A spotlámpa ma már kikerülhetetlen, ha lakásvilágításról van szó. Akár bútor, akár helyiség megvilágítása a cél, ezek a könnyen kezelhető és kis helyet foglaló lámpatestek mindig elérhetőek lesznek a lámpa gyártók kínálatában! Mindemellett ne felejtkezzünk el arról, hogy ezek mind nagyon jól mutatnak a LED szalagos rejtett világítás mellett is :)

Ha további segítségre lenne szükség a kiválasztáshoz, keresse fel az ANRO LED világítás webáruházat, ahol hatalmas választékkal várjuk a világítástechnika terén:

Webáruház: www.anrodiszlec.hu

Telefonszám: 06-52-220-054

0 Tovább

Gipszkarton mennyezetbe szerelt LED spotlámpák

A gipszkarton mennyezetekbe általában besüllyesztett világítást készítenek, ezt viszont többféle világítótesttel meg lehet tenni 2016-ban!

 

Felületbe süllyeszthető LED panel lámpák

Az egyik módozat a LED panel, amely egy lapos világítótest, belsejében led szalaggal, előlapja homogén plexi. Ez a lámpatest nem vakít, méretben is számtalan típus lelhető fel a kereskedésekben a 10 cm átmérőjűtől egészen a 120 cm hosszú változatokig! 3 wattostól egészen a 45 wattos típusig gyártják, így kis helyiségek és nagy termek világítására is alkalmas. Egy-két képet mutatok, de aztán tovább is lépünk ezen a gondolatmeneten :)

60x60 cm LED panel álmennyezetbe szerelve pl. iroda világításhoz60x60 cm LED panel álmennyezetbe szerelve pl. iroda világításhoz

Mennyezetbe épített kör alakú LED panelek, 12 wattos Glass panelMennyezetbe épített kör alakú LED panelek, 12 wattos Glass panel

 

Áthidalóba süllyesztett természetes fehér fényű 6W LED panelekÁthidalóba süllyesztett természetes fehér fényű 6W LED panelek

Áthidalóba süllyesztett természetes fehér fényű 6W LED panelek - lekapcsolvaÁthidalóba süllyesztett természetes fehér fényű 6W LED panelek - felkapcsolva

 

Mik azok a spotlámpák?

Ezek voltak a LED panelek, innentől fogva visszatérhetünk a bejegyzés fő témájára azaz a spotlámpákra. A spotlámpák neve a spot szóból ered, mely utal arra, hogy maga a spotlámpa irányított fényt ad. A mennyezetbe süllyesztett spotlámpák azonban ma már nem csak kifejezett irányított fényt, hanem akár egy helyiség teljes fővilágítását is biztosíthatják, így családi házakban, szállodákban, üzletekben, irodákban egyformán használják ezt a típusú fényt!

A spotlámpák jellemzően kisebb méretű lámpatestek, melyekből igény szerint helyezhetünk el a gipszkarton mennyezetben. Ha azt akarjuk, hogy kevés égővel világítsunk, akkor kevés lámpahely is elég, de ha azt akarjuk, hogy fényár legyen a szobában, akkor sok-sok spotot is be lehet építeni! Az egyéni igény-ízlés dönt e kérdésben is a lakberendezés terén!

 

Nézzünk meg néhány képet, hogy ki hogy képzelte el az otthoni világítást, ha a plafon gipszkartonból készül! A formák és a kialakítások is változóak, hiszen mást rendelnek a gyerekszobába és mást a hálószobába, de a konyha és nappali is egyéni sajátosságokkal bírhat!

Gipszkarton párkány 2 darab beépített spotlámpávalGipszkarton párkány 2 darab beépített spotlámpával

Gipszkarton sziget, melybe 5 db lámpa van beszerelveGipszkarton sziget, melybe 5 db lámpa van beszerelve

 

Kör alakú spotlámpák gipszkarton párkányban, rejtett led csíkkalKör alakú spotlámpák gipszkarton párkányban, rejtett led csíkkal


Gipszkarton mennyezetbe szerelt spotlámpa, LED izzóvalGipszkarton mennyezetbe szerelt spotlámpa, LED izzóval

Szoba közepén gipszkarton sziget, benne 1+3+1 lámpatesttelSzoba közepén gipszkarton sziget, benne 1+3+1 lámpatesttel

Gipszkarton plafonba szerelt 16 darab ledes spotGipszkarton plafonba szerelt 16 darab ledes spot

 

Milyen fényforrást rakhatok a spotlámpába?

A spotlámpákba 5 cm széles és 5-7 cm hosszú izzók mennek, ez lehet halogén égő (olcsó, de borzasztó sok áramot fogyaszt), kompakt spot (nem olcsó, nem szereti a kapcsolgatást, várni kell a fényre) vagy LED fényforrás (2016-ban már ez a nyerő, mert keveset fogyaszt és ahhoz képest olcsó is)!

Ha már a LED fényforrásnál járunk, meg kell említeni a 2016. júliusi termékkínálat kiemelt akcióját, amelynek keretében egy 3 wattos LED lámpához mindössze 400 Ft/darab áron lehet hozzájutni! Tehát annyiba kerül, mint egy halogén izzó, mégis csak a tizedét fogyasztja! Most biztos megéri LED izzót vásárolni: 3W GU10 230V VTAC LED lámpa.


VTAC LED lámpa dobozában - 3W akció csak 400 Ft/darab ár!VTAC LED lámpa dobozában - 3W akció csak 400 Ft/darab ár!
 

VTAC LED spotlámpa felkapcsolva - 3W akció csak 400 Ft/darab ár!VTAC LED spotlámpa felkapcsolva - 3W akció csak 400 Ft/darab ár!

 

Mitől olyan különleges a spotvilágítás? A lámpakeretektől?

A gipszkartonos spotvilágítás sava-borsát a beépítő keret jelenti. Webáruházunkban jelenleg több, mint 250-féle spotlámpakeret vásárolható meg, amelyek között változatos anyagú és megjelenésű testeket is elérhetünk: fém keretek 10 színben, kör és négyzet alakban, üvegből, akrilkristályból vagy alumíniumból, felületében mintázott, dombormintás vagy csak színes!
 

A kismillió féle választható keret további lehetőséget biztosít, hogy egyediesítsük a belső teret egy olyan spotlámpa kerettel, amilyenről csak álmodozunk!

Olcsó spot keret 4 színben, besüllyeszthető-beépíthetőOlcsó spot keret 4 színben, besüllyeszthető-beépíthető

 

Seidy spotlámpák - alumínium keretes spot 1-2-3 izzóhozSeidy spotlámpák - alumínium keretes spot 1-2-3 izzóhoz

 

Vidi billenthető öntvény spot lámpatest Vidi billenthető öntvény spot lámpatest

 

Morta üveg anyagú spotlámpaMorta üveg anyagú spotlámpa

 

Ha kedvet kapott a gipszkartonos spotvilágításhoz, vagy egyszerűen csak szeretne további képeket nézegetni, látogassa meg az ANRO Webáruház kreatív szigetét, ahol további ötleteket találhat: Gipszkarton beépített spotlámpákkal.

Áthidalóba süllyesztett természetes fehér fényű 6W LED panelek

0 Tovább

LED szalag és LED világítás ötletekkel

blogavatar

Energiatakarékos LED lámpákkal gazdaságosan alakíthatjuk ki a belső téri általános világításokat, a LED szalagokkal pedig sok-sok dekorációs ötletet megvalósíthatunk, melyekre példákat láthatunk az ANRO Épületdíszítés Kft honlapján. Mindemellett webáruházunkban számtalan típusú LED szalagot, lámpatestet és még sok egyéb lakásdekorációs elemet lehet megvásárolni!

Utolsó kommentek

Címkefelhő

világítás (24),lakberendezés (20),otthon (19),webáruház (19),LED szalag (17),LED világítás (17),LED (13),anro (12),LED csík (10),hangulatfény (10),nappali (9),gipszkarton (9),hálószoba (8),anrodiszlec (8),fény (8),led szalag (7),rejtett világítás (7),világítástechnika (7),villanyszerelés (7),led világítás (6),konyha (6),tipp (5),hangulatvilágítás (4),fürdőszoba (4),házhozszállítás (4),villanyszerelő (4),RGB (3),konyhapult (3),12 volt (3),lámpa (3),energiatakarékos (3),szoba (3),öntapadós (3),mennyezet (3),kert (2),színváltós (2),szekrény (2),LED szalag szerelés (2),modern (2),lámpatest (2),halogén izzók (2),bulifény (2),fényfüzér (2),partyfény (2),csináld magad (2),LED profil (2),álmennyezet (2),kerti világítás (2),falburkolat (2),égő (2),energiatakarekos izzok (2),izzó (2),spot (2),lakás (2),spotlámpa (2),ledes szalag (2),konyhabútor (2),lakberendezési ötletek (2),lakásfelújítás (2),faldekoráció (2),videó (1),színváltós LED lámpa (1),youtube (1),hajlékony (1),DIY (1),GU10 (1),LED izzó (1),spot lámpa (1),mennyezeti lámpa (1),házilag (1),LED panel (1),hotel (1),LED trafó (1),ügyfél (1),konyhaszekrény (1),házhoz szállítás (1),színes villanykörte (1),LED tápegység (1),led fényszalag (1),RGB LED szalag (1),színes izzó (1),kerti party (1),terasz (1),szalag (1),vezérlő (1),barkácsolás (1),famintás tapéta (1),öntapadós tapéta (1),led sín (1),fehér led szalag (1),asztal (1),bútorlap (1),lakásdekoráció (1),rgb led szalag (1),beltéri led szalag (1),díszvilágítás (1),lamella (1),alumínium sín (1),fénysor (1),LED szalag vezérlő (1),LED szalag távirányító (1),wallart (1),egyedi led lámpa (1),országboltja (1),ledszalag (1),szett (1),elemes (1),árukereső (1),távirányító (1),falpanel (1),fluoreszkáló (1),gyerekszoba (1),ágy (1),ágytámla (1),díszléc (1),Fábián Bogi (1),tévé (1),festés (1),feketefény (1),uv (1),televízió (1),LED-sor (1),faldekoracio (1),polikarbonat muanyagok (1),zuhanyzó (1),műhely (1),garázs (1),felújítás (1),munkapult (1),plexi (1),bútor (1),üveg (1),üvegpolc (1),étkező (1),A világ érdekes (1),fényerőszabályozás (1),távirányítós (1),LED dimmer (1),LED lámpa (1),izzócsere (1),24 volt (1),Facebook (1),led (1),csillagos égbolt (1),közösség (1),LED világítás (1),kompakt fénycső (1),villanykörte (1),E14 (1),E27 (1),alumínium LED profil (1),alumínium sín ledhez (1),VTAC (1),LED csillag (1),fényforrás (1),led izzók (1),csillagplafon (1),LED csillagos ég (1),lakótér (1)