Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

LED szalag fényerőszabályzás távirányítóval vagy fali dimmerrel

Napjainkban a hangulatvilágítások egyik fontos eszköze a LED fénycsík, amelyet családi lakásokban, irodákban egyaránt alkalmaznak. Mennyezetbe szerelve, bútorra, ágykeretre, asztalra ragasztva, stb. változatos helyen tűnhet fel.

A legtöbb típusú LED szalag fényereje szabályozható, ez azt jelenti, hogy igényünk szerint állíthatjuk be a LED szalag fényének erősségét egy bizonyos tartományban. Erre a hétköznapokban is szükség van, hiszen nem minden napszakban, minden tevékenység mellett vágyik az ember ugyanarra a fényerőre - nem mellékesen a hangulatvilágítás szolgálja jó hangulatunkat :)

Nappali melegfehér LED hangulatfénnyel

Beszéljünk most a 12 Volt egyenáramról működő LED fényszalagokról, hiszen leginkább ezek kaphatóak a kereskedelmi forgalomban, barkácsüzletekben, villanyszerelési boltokban, LED webáruházakban is.

A szín tekintetében bármilyen előfordulhat, a fehérből egyenesen 3-félét is találhatunk a boltok polcain (hideg-, meleg-, természetes fehér led szalag), emellett kapható zöld, kék, piros, sárga egyszínű változatban is. Az ANRO LED szalag webáruházban jelenleg 80-féle LED szalag közül lehet válogatni, ezek mindegyikének állíthatjuk a fényerejét - ha van hozzá megfelelő eszközünk!

Konyha álmennyezeti LED világításokkal, hidegfehér 3528x60 SMD LED szalaggal

LED szalag fényerő változtatása az életben

Tegyük fel, hogy van egy led világításunk, mondjuk egy álmennyezeten, gipszkartonra fektetve. Alapesetben a tápegységre való rákötés és beüzemelést követően a LED szalag teljes fényerővel világít. Ez eddig egyértelmű.

Egyes esetekben azonban jól esik a fényt leszabályozni. Általában ajánlják, hogy tévézéskor a szem kímélése végett használjunk valami háttérfényt. Ha a LED szalag mellett döntünk, a maximum fényerő talán még zavaró is lehet. Ezért ha nézünk egy filmet a tévében (vagy házimozin), akkor jó lenne lecsökkenteni a háttérfény erejét, így sokkal kellemesebb lesz a látvány! Ilyenkor csak benyomjuk a dimmeren a lefelé gombot és máris kisebb lett a fény!

Ha viszont meguntuk a filmnézést és újra csak bóklászunk a lakásban, vagy elfogyasztanánk egy pohár italt, de nem teljes sötétségben és nem leszabályozott fény mellett hanem full fényerőn, akkor újabb gombnyomás a fel gombra és ismét a szalag teljes fényében élvezhetjük az életet :)
Alu profilba épített LED dimmer - alacsony fényerővel.

Alu profilba épített LED dimmer - teljes fényerővel világít a szalag.

A fenti képeken egy 2000 Ft-os dimmer (DT04 alusínbe beépíthető vezérlő) által megvalósítható fényerőváltoztatás látható, természetesen a képek között még vannak árnyalatnyi fényerő-eltérések, de a lényeg ezen is látható - legtöbbször fokozat nélkül szabályozhatjuk a LED szalagot fényét, de ez a LED vezérlőtől is függ!

LED dimmer, mint a LED szalag fényerejének szabályozója

A LED vezérlők azon típusát, amely a LED szalag fényerejének változtatásához szükséges LED dimmernek nevezik. A szó az angolból ered és körülbelül tompítást jelent, azaz elsősorban a fényerőcsökkentésre utal (nyilván a csökkentés után azonban növelés funkcióval nyerhetjük vissza a teljes fényt).

Dimmerből létezik olcsó és drága, jó minőségű és gagyi, jól használható és kevésbé praktikus, szép és csúnya is, érintős, gombos, fali tekerős - szóval nem kicsi a választék, de mindegyikből lehet találni az ANRO Webáruházban! :)

A modern fali dimmer: DM01 érintős vezérlő 96 Wattnyi LED-hez

A modern fali dimmer: DM01 érintős vezérlő 96 Wattnyi LED-hez.

A beépíthető dimmer elektronika: DT04 alu profilba szerelhető vezérlő

A beépíthető dimmer elektronika: DT04 alu profilba szerelhető vezérlő.

Nagyon hasznos eszköz, amely főleg konyhai világításoknál és polcvilágításoknál keresett, kis mérete, egyszerű használata révén.

A vevők kedvence: kis fekete, rádiós kulcstartós dimmer

A vevők kedvence: kis fekete, kulcstartós dimmer, rádiófrekvenciás elven működő.

Többfunkciós dimmer: fali egység és távirányító útján is vezérel

Többfunkciós dimmer: fali egység és távirányító útján is vezérel.

Ha nincs meg a távirányító, akkor ott van a falon a fixen felszerelt tekerőgomb, és azzal is tompíthatjuk a szalag fényét.

A modern távirányítós dimmer: érintőfelületes Touch fényerőszabályzó

A modern távirányítós dimmer: érintőfelületes Touch fényerőszabályzó.

Érintésérzékeny felületű, akárcsak a modern okostelefonok. A villanykörte szimbólummal ellátott felületre tapintva lejjebb vehetjük a fényerőt, vagy fentebb állíthatjuk, ahogy óhatjuk :)

Az old school: klasszikus potméteres fali dimmer.

Az old school: klasszikus potméteres fali dimmer.

Tekerésre csökkenthetjük vagy növelhetjük a szalag fényerejét, ezt a legidősebbek is kényelmesen használhatják, hiszen az egyetlen gomb olyan, akár a régi magnón vagy rádión a hangerőállító.

A LED dimmerek teljesítménye

Ha van már LED világításod/LED szalagod és szeretnél a rendszerbe telepíteni fényerőszabályozót is, akkor meg kell tudnod, hogy milyen teljesítményű a LED világításod, ehhez igazítva kell vezérlőt is választani.

Jó tudni, hogy a LED vezérlők feltüntetett teljesítménye 100%-ban kiterhelhető, azaz egy 96 Wattos dimmerre 96 Wattnyi LED szalagot köthetünk - ez tulajdonképpen a 120 ledes 3528 SMD LED szalagból 10 métert jelent (ha a szalag 9.6 Wattot fogyaszt méterenként :)).

Csak azért említettem meg, mert a LED trafókat a feltüntetett névleges teljesítmény 80%-ig érdemes terhelni, de a LED vezérlőknél nincs ez, itt a teljesítmény teljes mértékben kihasználható!

Nappali fotótapétával és rejtett világítással

Ha pedig megjött a kedved a LED szalag fényerejének változtatásához, legyen szó növelésről vagy csökkentésről, illetve néhány vezérlő még olyan plusz funkciókra is képes, mint pl. villogtatás (vigyázat, ettől kb. 2 perc alatt be lehet fordulni :D), akkor bátran látogass el az ANRO Webáruházba: LED dimmerek színes és fehér LED szalaghoz.

A fenti ANRO webáruházban LED fényerőszabályozók hatalmas választékát találod, ráadásul raktáron is van és csak bruttó 990 Ft a házhoz szállítás díj! Egyébként kérj segítséget bátran a cégtől, igyekeznek megoldást találni a problémákra - és ha nem, azt is közlik :)

0 Tovább

60 LED/m 3528 szalag - a rejtett világítások sztárja!

A rejtett világítások sztárja, kedvence, azaz leggyakrabban felhasznált típusa az a LED szalag, amelyen 1 méteren 60 darab 3528 SMD LED találhat:  60 LED/méter 3528 SMD LED szalag.


Ezen a fénysoron körülbelül egymástól másfél centiméterre helyezkednek el a ledek, ezáltal a led sor fénye már néhány centiméter távolságból szemlélve összefüggő fényt ad. Ez nagyon jól kihasználható a rejtett világításos díszlécek apró nútjában és a gipszkarton álmennyezeteknél egyaránt!

Melegfehér LED szalag, fehér nyákon 60 darab 3528 led, beltéri kivitel

Melegfehér LED szalag, fehér nyákon 60 darab 3528 led, beltéri kivitel.

 

A 60 ledes 3528 szalag műszaki jellemzői:
 - fényforrás: 3528 SMD LED chip, 60 darab 1 méteren
 - működési feszültség: DC 12 volt
 - méret: 8 mm széles 2 mm magas, egy tekercsen legfeljebb 5000 mm
 - a fény színe: meleg fehér, hideg fehér, kék, zöld vagy piros
 - rögzítés: öntapadós hátoldala segítségével
 - vághatóság: 5 cm-ként a szalagon jelzett vágópontoknál

 

Rejtett világítás képek 3528/60 led szalaggal

A legkedveltebb a melegfehér fényű változat, tekintsünk meg néhány képet, milyen megvalósításokat lehet elérni a 3528x60 melegfehér led csíkkal!

így néz ki a gipszkarton párkányán végigfuttatott 60 led/m világító szalag

Így néz ki a gipszkarton párkányán végigfuttatott 60 led/m világító szalag.

Az elkészült gipszkarton sziget rejtett LED világítással, melegfehér LED csíkkal

Az elkészült gipszkarton sziget rejtett LED világítással, melegfehér LED csíkkal.

De rejtett világítás díszlécben is alkalmazhatjuk a led sorokat.

De rejtett világítás díszlécben is alkalmazhatjuk a melegfehér fényű led sorokat.


LED szalagok házhoz szállítással: ANRO LED szalag webáruház

 

A hidegfehér fényű LED szalagokat sem vetik meg a vevők, rendkívül elegáns és modern színárnyalatú fény: Hidegfehér LED szalag,  60 db 3528 LED méterenként.  

Hidegfehér fényű LED csík egy rejtett világításos holker díszléc

Hidegfehér fényű LED csík egy rejtett világításos holker díszlécben.

Különlegesen kialakított gipszkarton álmennyezet fehér LED fényekkel

Különlegesen kialakított gipszkarton álmennyezet fehér LED fényekkel.

  

A 3528-060 LED szalag ára

A hangulatvilágítások kivitelezése során egy fontos pont az ár és a bekerülési költség. A piacon, Ebay-en, webáruházakban egyre alacsonyabb árakkal találkozhatunk, számlával és 2 év garanciával együtt is hozzájuthatunk már a dekorációs fényt adó LED szalaghoz:
bruttó 359 Ft/m - Olcsó 3528 led szalag melegfehér fénnyel
bruttó 359 Ft/m - Olcsó 3528 led szalag hideg fehér fénnyel

bruttó 990 Ft/m - nagy fényerejű LED szalag, meleg fényű, hangulatvilágításhoz, stb.
bruttó 990 Ft/m - nagy fényerejű LED szalag hideg fényű, dekorációhoz, stb.

Természetesen ezek az olcsóbb szalagok alacsonyabb minőségi elvárások szerint készülnek, ezáltal előfordul, hogy a led chip kisebb fényerővel rendelkezik, mint egy drágább, de ugyanolyan méretű chip; vagy a chipek színhőmérséklete nem egyezik, hanem pici árnyalatok vannak néhol a fénycsíkon, csak egy rétegű nyákra vannak szerelve a ledek, kevésbé jó minőségű az öntapadós ragasztó, stb.

Mindazonáltal a vevők nagy száma vásárolja ezt a típust és legtöbben maradéktalanul elégedettek az olcsóbb led csíkkal is. Nappaliban, hálószobában, konyhában, egyéb beltéri helyiségekben bátran alkalmazható, akár gipszkartonos világítás, akár díszléces rejtett világítás kialakításakor!

LED szalagok az ANRO Webáruházból: hideg, meleg fehér, kék, zöld, piros, sárga, színváltós RGB LED csík

LED szalagok az ANRO Webáruházból: hideg, meleg fehér, kék, zöld, piros, sárga, színváltós RGB LED csík.

    

Hangulatvilágítás LED szalaggal

A rejtett világításokkal extra hangulatossá tehetjük lakásunk bármely részét! A LED szalagokkal pedig energiatakarékosan és helytakarékosan valósíthatjuk meg, legyen szó akár a lakás központi részéről, akár a gyerekszobáról, akár egy tárolóhelyiségről!

Rendeljen házhoz szállítással LED szalagot, díja csak 990 Ft! Készletünkön számos típus nagy mennyiségben is elérhető, így nemcsak a lakásfelújítókat, hanem villanyszerelőket, belsőépítészeket, kivitelezőket is ki tudunk szolgálni, legyen szó akár a világító LED fénysorról, akár a működtető tápegységről:
ANRO LED szalag webáruház
Telefonszám: 06-52-220-054

0 Tovább

LED szalag és LED világítás ötletekkel

blogavatar

Energiatakarékos LED lámpákkal gazdaságosan alakíthatjuk ki a belső téri általános világításokat, a LED szalagokkal pedig sok-sok dekorációs ötletet megvalósíthatunk, melyekre példákat láthatunk az ANRO Épületdíszítés Kft honlapján. Mindemellett webáruházunkban számtalan típusú LED szalagot, lámpatestet és még sok egyéb lakásdekorációs elemet lehet megvásárolni!

Utolsó kommentek

Címkefelhő

világítás (24),lakberendezés (20),otthon (19),webáruház (19),LED szalag (17),LED világítás (17),LED (13),anro (12),LED csík (10),hangulatfény (10),nappali (9),gipszkarton (9),hálószoba (8),anrodiszlec (8),fény (8),led szalag (7),rejtett világítás (7),világítástechnika (7),villanyszerelés (7),led világítás (6),konyha (6),tipp (5),hangulatvilágítás (4),fürdőszoba (4),házhozszállítás (4),villanyszerelő (4),RGB (3),konyhapult (3),12 volt (3),lámpa (3),energiatakarékos (3),szoba (3),öntapadós (3),mennyezet (3),kert (2),színváltós (2),szekrény (2),LED szalag szerelés (2),modern (2),lámpatest (2),halogén izzók (2),bulifény (2),fényfüzér (2),partyfény (2),csináld magad (2),LED profil (2),álmennyezet (2),kerti világítás (2),falburkolat (2),égő (2),energiatakarekos izzok (2),izzó (2),spot (2),lakás (2),spotlámpa (2),ledes szalag (2),konyhabútor (2),lakberendezési ötletek (2),lakásfelújítás (2),faldekoráció (2),videó (1),színváltós LED lámpa (1),youtube (1),hajlékony (1),DIY (1),GU10 (1),LED izzó (1),spot lámpa (1),mennyezeti lámpa (1),házilag (1),LED panel (1),hotel (1),LED trafó (1),ügyfél (1),konyhaszekrény (1),házhoz szállítás (1),színes villanykörte (1),LED tápegység (1),led fényszalag (1),RGB LED szalag (1),színes izzó (1),kerti party (1),terasz (1),szalag (1),vezérlő (1),barkácsolás (1),famintás tapéta (1),öntapadós tapéta (1),led sín (1),fehér led szalag (1),asztal (1),bútorlap (1),lakásdekoráció (1),rgb led szalag (1),beltéri led szalag (1),díszvilágítás (1),lamella (1),alumínium sín (1),fénysor (1),LED szalag vezérlő (1),LED szalag távirányító (1),wallart (1),egyedi led lámpa (1),országboltja (1),ledszalag (1),szett (1),elemes (1),árukereső (1),távirányító (1),falpanel (1),fluoreszkáló (1),gyerekszoba (1),ágy (1),ágytámla (1),díszléc (1),Fábián Bogi (1),tévé (1),festés (1),feketefény (1),uv (1),televízió (1),LED-sor (1),faldekoracio (1),polikarbonat muanyagok (1),zuhanyzó (1),műhely (1),garázs (1),felújítás (1),munkapult (1),plexi (1),bútor (1),üveg (1),üvegpolc (1),étkező (1),A világ érdekes (1),fényerőszabályozás (1),távirányítós (1),LED dimmer (1),LED lámpa (1),izzócsere (1),24 volt (1),Facebook (1),led (1),csillagos égbolt (1),közösség (1),LED világítás (1),kompakt fénycső (1),villanykörte (1),E14 (1),E27 (1),alumínium LED profil (1),alumínium sín ledhez (1),VTAC (1),LED csillag (1),fényforrás (1),led izzók (1),csillagplafon (1),LED csillagos ég (1),lakótér (1)