A cím pontosításra szorul, hiszen első blikkre nem biztos, hogy mindenki érti mi az a ledesített fénycsöves lámpa!? A fénycsöves lámpákat többféleképpen is lehet ledesíteni:
- a kompakt fénycsövet kikötjük és helyére ledes fénycsövet építünk.
- a gyártó eleve leddel gyártja a korábbiakban fénycsővel működtethető lámpatesteket.

Mi most a második esetre hozunk fel példát, hiszen két gyártótól is kaptunk ledes mennyezeti lámpát, így lehetőség nyílik a két termék összehasonlítására! A fénycsöves lámpák mennyezeti megvilágítások fontos elemei, melyek közül a polikarbonát burás világítótestek jól ellenállnak az ütésnek is.

Polikarbonát burás LED lámpatestek

Fénycsöves lámpák ledesítve - műhely és raktár világítás


 - Ütásálló kialakítása miatt garázsok, pincék, műhelyek, raktárak, ipari területek bevilágítására is alkalmasak, hiszen strapabíróak, ezáltal nem gond, ha véletlenül valamilyen kisebb tárggyal nekiütközünk, ettől még nem fog szétrepedni a polikarbonát bura, ahogyan egy üveg lámpatesttől ez várható lenne (még több ütésálló lámpa PC burával).

 - Vízmentes kialakításúak, ezáltal vizes-párás közegben, nedves környezetben is megállják helyüket. Az IP65 fokozatnak köszönhetően ellenállnak a fröccsenő víznek, gőznek, tehát konyhában, fürdőszobában is felszerelhetőek.

 - Energiatakarékos, hiszen a fénycsövekről ledre váltottunk, így az áramfogyasztást 20-25%-kal csökkenthetjük. Mindemellett a LED-nek számos előnye van, így például azonnal teljes fényerőn világít és nem villódzik, ami a fénycsőre és neonokra csak ritkán jellemző. Hosszú élettartama miatt csekély karbantartási munkálatra lehet számítani, amely szintén csökkenti a működtetési költségeket (még több LED világítástechnika).

------------------

Polikarbonát burás LED lámpák az ANRO Webáruházban

Két gyártótól kapunk ilyen polikarbonát burás lámpatesteket, amely a Kanlux illetve a Vtac. Mindkét termék kínai gyártmány, de ezek a neves cégek adják hozzá a nevüket, illetve 2 év garanciát is, ez már bizalomra ad okot! Lássuk melyik ez a két lámpatest és hasonlítsuk össze!
- Kanlux MAH lámpatest 20W LED
- bruttó 11601 Ft/darab
- VTAC mennyezeti lámpatest 18W LED
- bruttó 8386 Ft/darab

------------------

Összehasonlítási szempontok

1. Ár: Ez az, amit minden ember, legyen az egy hozzáértő villanyszerelő, belsőépítész vagy csak egy hétvégi barkácsmester, mindenki meg tud különböztetni. Majdnem 30%-kal olcsóbb a VTAC lámpatest, mint a Kanlux lámpatest.

2. Teljesítmény/fogyasztás: A Kanlux ütésálló lámpatestje 20 wattnyi ledet tartalmaz, melyért cserébe 1600 lumen fényáramot kapunk. Mindemellett a 18 wattos VTAC LED lámpatest is 1500 lumen fényáramot ígér, így itt már csökken a két típus közötti különbség.

3. Méret/kialakítás: Külsőre és fizikai méretre mindkét típus szinte megegyezik, csupán miliméternyi eltérések vannak. Mindkét termék 60 cm hosszúságú, keresztmetszete pedig 70x75 mm. Mindkét típuson tejfehér polikarbonát bura van, így a ledeket egyik típusnál sem tudjuk megszámlálni, hacsak nem bontjuk szét a lámpatestet!

VTAC lámpa - lekerekített élű opál burával, szürke házban

VTAC lámpa - lekerekített élű opál burával, szürke házban

Kanlux - gömbölyített élek, tejfehér polikarbonát bura, szürke ház

Kanlux MAH lámpa - gömbölyített élek, tejfehér polikarbonát bura, szürke ház

4. LED fényforrás: Ez a legfontosabb pontja a ledesített féncycsöves lámpáknak, azaz hogy mi világít benne, ha már nincs se neon, se kompakt?

A VTAC vízmentes lámpatest egy sorban elrendezett 3014 LED chipeket tartalmaz, míg a Kanlux por- és páramentes lámpatestjébe 2835 chipek kerültek két sorban rendezve.

2835 COB SMD LED chip a Kanlux mennyezeti lámpájában

Kanlux MAH lámpa: 2835 chipek két sorban

3014 LED chipek a VTAC polikarbonát lámpatestjében

Vtac polikarbonát lámpa: 3014 chipek egy sorban

5. A fény színhőmérséklete: A VTAC mennyezeti lámpája 4500 kelvines fényt ad, míg a Kanlux 4000 kelvines fénnyel világít. Mindkét érték a skála természetes fehér (tiszta fehér, neutrális fehér, naturális fehér, napfény fehér) szakaszára esik, így ettől várhatjuk a jó látási viszonyokat biztosító fehér fényt!

4000 kelvines természetes fehér fényű Kanlux MAH lámpatest

Ilyen színű a bekapcsolt fénye a 4500 kelvines melegfehér Kanlux lámpának.

+1. extra: A polikarbonát bura alapjában véve ellenáll az ütésnek, azonban míg a VTAC terméknél ezt csak az alapanyagból tudjuk kikövetkeztetni, addig a Kanlux MAH lámpatestjénél erről tanúsítvány is van. A Kanlux lámpatest IK10 minősítésű, amely ütésálló fokozatba sorolja a lámpatestet!

------------------

A lámpák IP65 védettsége nemcsak a behatoló víz ellen nyújt védelmet, hanem a szálló por ellen is. Asztalosműhelyekben, autószerelő műhelyekben, raktárban, ipari helyiségben is ideális eszköze lehet a beltéri világításnak, de családi házak garázsában, pincéjében, melléképületében is megállja helyét. A T8 fénycsöves világítások kiváltására alkalmas hotelekben, üzletekben, irodákban egyaránt.

Megjelenésében nem hivalkodó, hanem inkább visszafogott, így régi és új építményekbe is beépíthetők:
 - Kanlux MAH lámpatest 20W LED
 - VTAC mennyezeti lámpatest 18W LED

Ha valamelyik lámpatest elnyerte tetszését, akkor várjuk érdeklődését az ANRO Épületdíszítés Kft bármelyik elérhetőségén: info@anro.hu vagy 06-52-220-054.