Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hogyan válaszd ki a tökéletes LED szalag profilt? 

A LED szalagos világítások rendkívül kedveltek, hiszen az alacsony áramfogyasztás mellett kiváló fényerőt biztosítanak, mindezt kis helyen - így olyan alkalmazásoknál is praktikus, ahol nincs nagy hely a világítótest beépítésére.

A 8-10 mm széles LED szalagokhoz ma már számtalan LED profilból lehet szelektálni, azonban mégis nehéz kiválasztani a tökéletes LED szalag profilt! Ma néhány szót ejtünk a főbb típusokról, ezzel megkönnyítve a vásárlást, hiszen ma már több mint 100-féle alusín érhető el az ANRO Webáruház kínálatában is!

Aki nem szeret olvasni, annak ajánljuk figyelmébe videónkat, melyben rengeteg képpel és beépítési ötlettel illusztrálva mutatjuk meg a LED szalag sínek hatalmas repertoárját: Alu sín a LED szalagos vonalfényekhez.

U alakú LED profilok

A legtöbbet használt és egyben legolcsóbb alu sínek az U alakú LED szalag profilok, már 900 Ft/méter ártól rendelhető: U alakú LED szalag profilok

Létezik felületre szerelhető kialakítással, mely az utólagos telepítéseknél nagyon egyszerűen használható, hiszen csak fel kell fúrni vagy felragasztani a felületre és máris szebb, mintha csak a csupasz LED szalagot látnánk.

LED szalag LED profil alumínium sín LED világítás anrodiszlec lakberendezés otthon világítás

A süllyesztett változatok főként bútorok dekorációs világításánál tesznek jó szolgálatot, legyen szó egy nappali szekrénysor díszvilágításáról vagy a konyhapult funkcionális megvilágításáról. A süllyesztéshez nútot kell marni a bútorlapba, ahová majd beépíthető lesz a profil. Mivel ezt egyszerűbb a bútor összeállítása előtt elvégezni, ezért a süllyesztett profil felhasználása előtt fontos a tervezés! A végeredmény viszont egy diszkrét és dekoratív világítási forma, amit nem fogunk megbánni!

LED szalag LED profil alumínium sín LED világítás anrodiszlec lakberendezés otthon világítás

L alakú LED szalag profilok
Ezek talán nem nevezhetők igazi LED szalag profilnak, de nagyon sokat használják a LED szalagok szerelésekor. Burát nem tartalmaz, az alu alapanyag főként a LED szalag tartására és hűtésére szolgál. Már 400 Ft-tól rendelhető: L alakú LED szalag profilok.

LED szalag LED profil alumínium sín LED világítás anrodiszlec lakberendezés otthon világítás

Oldalfali LED profilok rejtett világításhoz

A rejtett világítást eddig gipszkarton vagy díszléc segítségével valósították meg, azonban a rejtett világításos sínek az előzőek nélkül is lehetővé teszik a díszvilágítás kialakítását. A falra felfúrt profilokban a LED szalag világíthat egy és akár két irányba is, ezzel a falmosó fényeket utánozva.

LED szalag LED profil alumínium sín LED világítás anrodiszlec lakberendezés otthon világítás

Lépésálló alu LED sínek

A különböző padlóburkolatok összekötésére és elválasztására is használható LED világítás, melyhez a lépésálló kialakítású típusokat részesítik előnyben. A vastag opál burán keresztül kiszűrődő fény nemcsak dekorációs célokat valósít meg, hanem az éjszakai közlekedés során is hasznos.

LED szalag LED profil alumínium sín LED világítás anrodiszlec lakberendezés otthon világítás

Kör alakú LED szalag profilok

A kör alakú profilokat manapság már a gardróbszekrényekben alkalmazzák legtöbbet, mint világító vállfatartó sín. Ötletes és jópofa megoldás a zsúfolt, ruhákkal teli szekrényekbe.

LED szalag LED profil alumínium sín LED világítás anrodiszlec lakberendezés otthon világítás

Függeszthető profilok LED szalaghoz

Vannak olyan LED sínek, amelyek acéldróttal belógathatóvá válnak, így alkalmasak egyedi modern csillárok megépítéséhez is.

LED szalag LED profil alumínium sín LED világítás anrodiszlec lakberendezés otthon világítás

Gipszkartonba építhető LED sínek

Gipszkarton ma már szinte minden otthonban megtalálható, válaszfal vagy álmennyezet formájában. Ha egy helyiségben már az építkezés fázisában ismert, hogy lesz LED világítás, akkor a gipszkarton lapok közé beilleszthető profilokat is lehet választani, melyek segítségével még észrevehetetlenebbé válnak a LED világítások! 

LED szalag LED profil alumínium sín LED világítás anrodiszlec lakberendezés otthon világítás

Mindezek közül melyik lesz számomra a legjobb profil?
Ahogy a bejegyzés elején szerepelt, a legtöbbet használatos sínforma az U profil. Egyrészt mert szinte mindenféle feladatra alkalmas, másrészt mert nagyon kedvező árú. Felhasználhatóak mennyezeti rejtett világításhoz, szekrény és polc világításhoz, konyhai pultvilágításhoz és lábazat világításhoz is.
 
A 8 mm, a 10 mm és a 12 mm széles LED szalagokhoz is megtalálhatjuk közöttük a megfelelőt, így tehát a fehér fényű és a színváltós LED csíkokhoz is tökéletes választás lehet.
Ha LED szalag profilt vásárolna, akkor keresse fel az ANRO Webáruházat, ahol hatalmas választék és óriási raktárkészlet várja a vásárlókat a gyors kiszolgálás érdekében: Alumínium LED profil.
A raktáron lévő termékhez hozzájuthat:
 - házhoz szállítással 1-3 munkanapon belül: www.anrodiszlec.hu
 - személyes átvétellel nyitvatartási időben akár azonnal: ANRO LED bemutatóterem 4220 Hajdúböszörmény Almássy Márton utca 1/A. Hétfő - péntek: 7.30-16.30 Szombat: 8.00-12.00
További információk és képek elérhetőek az ANRO Blogjában is: LED szalag profilok - a típusok bemutatása.

0 Tovább

ALU LED profil: Hűtőfelületet ad a led szalagnak és szebbé is teszi azt!

Rendkívül népszerű a világító LED szalag, amellyel dizájnos világításokat alakíthatunk ki házon belül és házon kívül egyaránt. Kezdetben kizárólag olyan helyen építették be, ahonnan közvetlenül nem láthattunk rá a ledekre, vagyis indirekt azaz rejtett módon élvezhettük a világítást, például gipszkarton vájatok és nútos díszlécek.

A LED szalagok olcsósításával azonban egyre szélesebb igény mutatkozott a felhasználására, így számos olyan helyen építették be, ahol szükség volt a lapos világító fénysorra - ez legtöbbször polcok megvilágításánál jelentkezett pl. ékszerboltban, cipőboltban, kozmetikai cikkeket forgalmazó üzletben, cukrászdában.

Természetesen az alumínium profil gyártók sem tétlenkedtek ez idő alatt, így létrehoztak olyan speciális LED síneket, amelyekbe a LED szalagot bele lehet helyezni, fedő rápattintásával pedig el is takarhatjuk a világító egységet, ezzel pedig dekoratívvá tudjuk tenni a LED-es világítást!

ALP Alu led profilok LED szalaggal. Forrás: www.anrodiszlec.hu
ALP Alu led profilok LED szalaggal.
Forrás: www.anrodiszlec.hu

Az alumínium profil azonban nemcsak szebbé teszi a LED szalagot, hanem hűtőfelületet is biztosít részére. A 10 watt/méter teljesítményű LED szalagoknál már javasolt valamilyen hőelvezető felületet alkalmazni, ezzel is kedvezve a LED chipeknek a minél hosszabb élettartam érdekében.

Az alu LED profil feladata tehát kettős, hűtőfelületet ad a led szalagnak és szebbé is teszi - ezáltal már nemcsak az eldugott helyeken szerelhetjük be a led szalagot, hanem olyan területeken is, ahol közvetlenül rálátnánk a LED-ekre, például bútorvilágítások, árumegvilágítások, nem ritkán fővilágítások!

Melegfehér LED szalag opál takarós LED sínben. Forrás: www.anrodiszlec.hu
Melegfehér LED szalag opál takarós LED sínben.
Forrás: www.anrodiszlec.hu

A különféle kialakításoknak köszönhetően széles feladatkörben alkalmazhatóak ezek a dekoratív szürke színű, elegáns hatású fém LED sínek:

  • rejtett világítás akár az oldalfalon, padlóban, kültéri-beltéri járófelületben
  • egy vagy két irányba sugárzó beltéri hangulatvilágítás
  • ruhásszekrényben világító vállfatartót is készíthetünk segítségével
  • mennyezetre függesztve általános világításhoz használható egyedi lámpatest is kialakítható
  • 45 fokban döntött világítások készítése asztal- vagy munkafelület megvilágításához
  • lépcső élvilágítás, dizájnos korlátvilágítás
  • plexi, üvegpolc élvilágítás egy nappali szekrénysorban, konyhabútorban
  • és még számtalan egyedi alkalmazás.

LED-es ajtókeret, falba épített LED alumínium profillal. Forrás: www.anrodiszlec.hu
LED-es ajtókeret, falba épített LED alumínium profillal.
Forrás: www.anrodiszlec.hu

 

Konyhai pultvilágítás 45 fokban döntött LED szalag tartóval. Forrás: www.anrodiszlec.hu
Konyhai pultvilágítás 45 fokban döntött LED szalag tartóval.
Forrás: www.anrodiszlec.hu

 
Fürdőszobai csempébe süllyesztett LED profil hangulatvilágításhoz. Forrás: www.anrodiszlec.hu
Fürdőszobai csempébe süllyesztett LED profil hangulatvilágításhoz.
Forrás: www.anrodiszlec.hu

Előszobaszekrény LED világítással. Forrás: www.anrodiszlec.hu
Előszobaszekrény LED világítással. Forrás: www.anrodiszlec.hu

 
Bejárati lépcsőoszlop LED-es hangulatvilágítása. Forrás: www.anrodiszlec.hu
Bejárati lépcsőoszlop LED-es hangulatvilágítása. Forrás: www.anrodiszlec.hu

Egyedi építésű függesztett lámpatest LED szalag és alu LED profil felhasználásával. Forrás: www.anrodiszlec.hu
Egyedi építésű függesztett lámpatest LED szalag és alu LED profil felhasználásával.
Forrás: www.anrodiszlec.hu

Mindez csak néhány példa azok közül, amelyekkel találkoztunk a LED szalagok és alumínium LED szalag profilok forgalmazása óta, hiszen gyakran kapcsolatba kerülünk asztalosokkal, villanyszerelőkkel és házi barkácsolókkal, akik új értelmet adnak ezeknek a termékeknek!

További sok-sok megvalósult ötletért keresse fel weboldalunkat, ahonnan ihletet nyerhet a saját otthoni-üzleti világításának kialakításához!

ANRO Épületdíszítés Kft - LED világítás, Díszléc, Karnis webáruház

Weblap: www.anrodiszlec.hu

Telefonszám: 06-52-220-054

0 Tovább

LED szalag és LED világítás ötletekkel

blogavatar

Energiatakarékos LED lámpákkal gazdaságosan alakíthatjuk ki a belső téri általános világításokat, a LED szalagokkal pedig sok-sok dekorációs ötletet megvalósíthatunk, melyekre példákat láthatunk az ANRO Épületdíszítés Kft honlapján. Mindemellett webáruházunkban számtalan típusú LED szalagot, lámpatestet és még sok egyéb lakásdekorációs elemet lehet megvásárolni!

Utolsó kommentek

Címkefelhő

világítás (24),lakberendezés (20),otthon (19),webáruház (19),LED szalag (17),LED világítás (17),LED (13),anro (12),LED csík (10),hangulatfény (10),nappali (9),gipszkarton (9),hálószoba (8),anrodiszlec (8),fény (8),led szalag (7),rejtett világítás (7),világítástechnika (7),villanyszerelés (7),led világítás (6),konyha (6),tipp (5),hangulatvilágítás (4),fürdőszoba (4),házhozszállítás (4),villanyszerelő (4),RGB (3),konyhapult (3),12 volt (3),lámpa (3),energiatakarékos (3),szoba (3),öntapadós (3),mennyezet (3),kert (2),színváltós (2),szekrény (2),LED szalag szerelés (2),modern (2),lámpatest (2),halogén izzók (2),bulifény (2),fényfüzér (2),partyfény (2),csináld magad (2),LED profil (2),álmennyezet (2),kerti világítás (2),falburkolat (2),égő (2),energiatakarekos izzok (2),izzó (2),spot (2),lakás (2),spotlámpa (2),ledes szalag (2),konyhabútor (2),lakberendezési ötletek (2),lakásfelújítás (2),faldekoráció (2),videó (1),színváltós LED lámpa (1),youtube (1),hajlékony (1),DIY (1),GU10 (1),LED izzó (1),spot lámpa (1),mennyezeti lámpa (1),házilag (1),LED panel (1),hotel (1),LED trafó (1),ügyfél (1),konyhaszekrény (1),házhoz szállítás (1),színes villanykörte (1),LED tápegység (1),led fényszalag (1),RGB LED szalag (1),színes izzó (1),kerti party (1),terasz (1),szalag (1),vezérlő (1),barkácsolás (1),famintás tapéta (1),öntapadós tapéta (1),led sín (1),fehér led szalag (1),asztal (1),bútorlap (1),lakásdekoráció (1),rgb led szalag (1),beltéri led szalag (1),díszvilágítás (1),lamella (1),alumínium sín (1),fénysor (1),LED szalag vezérlő (1),LED szalag távirányító (1),wallart (1),egyedi led lámpa (1),országboltja (1),ledszalag (1),szett (1),elemes (1),árukereső (1),távirányító (1),falpanel (1),fluoreszkáló (1),gyerekszoba (1),ágy (1),ágytámla (1),díszléc (1),Fábián Bogi (1),tévé (1),festés (1),feketefény (1),uv (1),televízió (1),LED-sor (1),faldekoracio (1),polikarbonat muanyagok (1),zuhanyzó (1),műhely (1),garázs (1),felújítás (1),munkapult (1),plexi (1),bútor (1),üveg (1),üvegpolc (1),étkező (1),A világ érdekes (1),fényerőszabályozás (1),távirányítós (1),LED dimmer (1),LED lámpa (1),izzócsere (1),24 volt (1),Facebook (1),led (1),csillagos égbolt (1),közösség (1),LED világítás (1),kompakt fénycső (1),villanykörte (1),E14 (1),E27 (1),alumínium LED profil (1),alumínium sín ledhez (1),VTAC (1),LED csillag (1),fényforrás (1),led izzók (1),csillagplafon (1),LED csillagos ég (1),lakótér (1)