A LED szalag tulajdonképpen egy világító csík, amellyel hangulatvilágítások és különböző erősségű funkcionális világítások hozhatóak létre!Az ANRO Épületdíszítés Kft webáruházában számtalan típust megvásárolhat, de lássunk egy kis rövid összefoglalót, amely bemutatja ezeket a világító fénysorokat!


Mi a LED szalag?

A LED szalag hajlékony áramkörre szerelt led chipek sorozata, amelyben a fényerőt a felületére szerelt LED-ek fényereje határozza meg. Ez alapján vannak gyengébb fényű led fénysorok, amelyek hangulatvilágításhoz, dekorációs világításhoz használhatóak, de vannak erősebb fényűek is, amelyek akár szoba világítására is alkalmasak.

Melegfehér fényű hajlékony LED szalag


Hol, milyen erősségű LED szalagot használjunk?

pl. a 2-6 watt/méter fogyasztású ledszalagok álmennyezetek, gipszkarton szigetek peremének megvilágításához jók, de akár ágyakra, szekrényekre, konyhabútorok tetejére, lábazatára is ragaszthatóak a fények.

Gipszkarton peremén fehér fényű ledszalag

A létrán tovább haladva megtalálhatjuk a 10-20 watt/méter LED szalagokat, amelyek konyhai pultvilágításra, asztalvilágításra, munkaterület világításra is kiválóak. Erős fényük segít a munkavégzésben, a jóláthatóság pedig biztonságot is jelent!

Konyhai pultvilágításhoz LED szalag

Ezzel szemben vannak olyan típusok, amelyekkel akár fővilágításokat is létrehozhatunk, ezek a méterenként 15-25 watt fogyasztású LED csíkok.


Beltéri LED szalag és páraálló LED szalagok

A LED szalagból elérhető beltéri illetve kültéri kivitel. A beltéri LED csík kizárólag pormentes, páramentes környezetben használható. Hátoldala öntapadós, ezáltal felragasztható bútorlap, műanyag, fém, üveg felületekre.

A kültéri LED szalag bevonattal rendelkezik, amely megóvja a ledeket a portól, esetleges párától. Fürdőszobában, műhelyben, kültérben, stablon alatt, pincében is alkalmas valamilyen világítás kialakítására. Irányfényként, dekorfényként egyaránt használható.

Kültéri LED szalagok, páraálló bevonattal


További tudnivalók a ledszalagokról...

A LED szalagok nagy előnye az öntapadós hátoldal, amely jelentősen megkönnyíti a felszerelést egyes esetekben. Másik előnye, hogy rövid szakaszonként vágható, így típustól függően akár 3 cm-ként is szabhatjuk! 12 voltról működik, így érintésvédelmileg sem jelent kockázatot, akár gyerekszobában is elhelyezhetjük!

A LED szalagok fehér fényű változata a legnépszerűbb, de lehet vásárolni kék, zöld, sárga, piros fényű típusokat is, melyek szórakozóhelyeken, kocsmákban, pizzériákban, éttermekben, üzletekben, bevásárlóközpontokban is helyt áll!

A LED szalag egyik speciális formája az RGB LED szalag, amelynél a színváltásra is lehetőséget kapunk! Fényjátékok, színátúszás, színváltoztatás, fehérből kék, kékből lila, lilából piros, sárga, zöld fényeket kaphatunk, amellyel igazi partyhangulatot varázsolhatunk akár otthon a nappali közepén is!

Színváltós RGB LED szalag

RGB LED szalag gyönyörű pink fény


Hol vegyek LED szalagot?

Első körben az ANRO Épületdíszítés Kft LED szalag kínálatát említenénk meg. A webáruház kínálatában széles választékkal várja az érdeklődőket, akik 3528 SMD, 5050 SMD, 5630, 2835 típusú chippel szerelt fénysorokat is megvásárolhatnak, attól függően, hogy mire szeretné használni a világító csíkot: LED szalagok.

Emellett természetesen aukciós oldalakon (Vatera, TeszVesz, Ebay), apróhirdetési oldalakon (olx.hu, jófogás.hu) és számos világítástechnikával, lakásdekorációval foglalkozó webáruházban is lehet kapni ledes fénycsíkot. Mindenesetre azt ajánljuk, hogy a számlát és garanciát nyújtó kereskedéseket válasszák az érdeklődők, ezzel biztonságos módon juthatnak hozzá a kinézett világításhoz!

LED szalag inspirációk, ötletek


Ötletek, inspirációk, fotók, ANRO

Világítási ötletek tekintetében az ANRO Épületdíszítés Kft rengeteg fotóval szolgálhat a LED szalag beépítését illetően is: Ledszalag ötletgaléria. Telefonon is elérheti cégünket a 06-52-220-054 telefonszámon, de a www.anrodiszlec.hu címen üzelemő webáruházban is sok-sok hasznos ötletre bukkanhat! Ha pedig kérdése merülne fel a termékeket illetően, emailben érkezett megkeresését is rövid határidőn belül megválaszoljuk, címünk info kukac anro.hu!