LED csík a hálószobában - a romantika fénye!

A gyenge fényű világításokkal romantikusabbá tehetjük az egész hálószobát, ezzel biztosítva a helyiségnek az intimitást, bizalmas légkört! Itt is jó szolgálatot tehet a LED szalag, amellyel kellemes háttérfényeket képezhetünk a lakás pihenésre szánt részében is, legyen az otthon vagy egy szállodában!

A LED csíkok olyan kis méretűek, hogy szinte bárhol elrejthetjük őket, így rejtett világításokhoz kitűnő! A rejtett világítás során a fény forrását közvetlenül nem látjuk, annak csak a vetett fényét érzékeljük, de lássuk miképpen is szerelhetjük fel a LED világításokat a hálóban!

 

Mennyezeti ledszalagos rejtett világítás a hálószobában

A hangulatvilágításnak egy munkaigényes és költségigényes módja a mennyezeti rejtett világítás, különösen, ha a szoba teljes kerületén végigfuttatjuk a ledes fénycsíkot!

Általában díszlécben vagy gipszkarton szerkezeten nyugszik a led sor, amelyben felfelé néznek a ledek. A mennyezetre irányuló fény visszavert sugarait érzékeljük, amelyek kellemesen derítik a szobát!

 

Mennyezeti ledszalagos rejtett világítás díszléc+melegfehér LED csík

Hálószoba oldalfali rv díszlécbe épített dekorvilágítással:
3528x30 SMD LED melegfehér fény és KA-21/K-RV polisztirol díszléc.

 

Ágy felett gipszkarton rejtett led szalaggal és csillagos égbolttal

Hálószobai gipszkartonos rejtett világítás, csillagos égbolttal:
melegfehér 3528x60 SMD LED szalag + hidegfehér OYO LED fénypont.

 

LED szalagos polcvilágítás a hálószobai ágy fölött

A LED szalagokat polcvilágításhoz is használhatják, melynek dekorációs és funkcionális célja egyaránt lehet! Dekorációs, ha csak díszíteni szeretnénk segítségével, funkcionális, ha például hasznát vesszük olvasáskor vagy egyéb hobbi tevékenység végzése közben.

 

Fa polcra ragasztott 3528x120 SMD ledsor hálószobában, olvasáshoz is!

A polc aljára ragasztott LED szalag nemcsak dekoratív fénybe burkolja az ágy körüli területet, hanem akár az éjszakai olvasásban is partnerünk lehet! Az erősebb fényű LED szalagokkal elegendő fényt biztosíthatunk a sötétben történő olvasáshoz is. A díszpárnasor feletti fa polc aljára melegfehér 3528x120 SMD ledsor került, amely nagy fényével lehetőséget ad olvasáshoz is!

 

Íves fa polc rejtett led szalagos világítással, hálószobai háttérfénynek

Az ágy feletti fa polc alsó részére is led csíkot ragasztottak. Az íves háttámla formáját követő fa polc köríves aljához befért a 8 mm széles led szalag, de mivel a fa takarja a led diódákat, ezáltal rejtett fényként jelenik meg az enteriőrben. Ez esetben is a méterenként 60 db 3528 SMD LED-et tartalmazó LED csíkot használták fel.

 

LED szalag világítás az ágy háttámláján

Az ágy háttámláján rendelkezésre álló minimális helyre is van lehetőségünk led szalagot szerelni. Az egyszerűbb megoldások hívei egyszínű szalagot választanak, míg a kísérletező kedvűek a színváltós típusoknál maradnak.

 

Melegfehér fényű LED csík egy egyszemélyes ágy hátoldalán

Tökéletes éjszakai háttérfényként, amelyet egy romantikus éjszaka kísérőjeként is alkalmazhatunk! Melegfehér fényű 3528x60 SMD led szalag került ennek az egyszemélyes ágynak a háttámlájára.

 

Háttámlára rögzített színváltós RGB LED csík, a színpompás hálószobához

A színváltós RGB LED szalag egy franciaágy háttámláját díszíti!

Az ágy háttámláján jól megfér a LED szalag. Öntapadós hátoldala segítségével könnyen felragasztották az MDF lapra. Mivel ez a típus színváltós LED-eket tartalmaz, ezért működtetéséhez egy RGB LED vezérlőre is szükség lesz, hogy élvezhessük a színek és fények játékát! Beállíthatunk rajta nemcsak fehér fényt, hanem akár piros, zöld, kék, pink és megannyi színárnyalatot!

A színes világítások látványosak, erős fényüknek köszönhetően az 5050x30 SMD chipes színváltós LED csíkok is alkalmasak akár felnőttek, akár gyerekek, akár szülők, akár egyedülállók hálószobájába, mellyel nagyszerű dekorációs fényt érhetünk el!

 

Hálószobai ágy LED világítással

Modern bútorboltok kínálatában találhatunk világító ágyakat, amelynek elég áramforrást biztosítani és máris hangulatosabb fénybe boríthatjuk az egész helyiséget!

Magunk is készíthetünk LED világítást az ágy aljára, így olcsóbban is megúszhatjuk a dolgot és igényünk szerinti kivitelben valósíthatjuk meg! A végeredmény mindenképpen mutatós, melyet nemcsak tévézés közbeni háttérfényként alkalmazhatunk, hanem az esti közlekedés alkalmával is hasznos jelzőfény válhat belőle!

 

Kétszemélyes ágy led világítással, hidegfehér 3528 SMD LED csíkkal

A kétszemélyes ágy keretére rögzítették a hidegfehér beltéri LED csíkot. A kívánt és szükséges fényerőhöz tökéletes választás volt a méterenként 60 db 3528 SMD ledet tartalmazó típus.

 

Praktikus hálószobai led világítások

Ezek a háttérfények praktikusak lehetnek egy szülői hálószobában, egy kisgyermek éjszakai pihenőhelyén vagy akár egy tiniszoba kiegészítőjeként is!

A fenti képeket áttekintve megállapíthatjuk, hogy a hálószobában is hasznosan alkalmazhatjuk a LED csíkokat, legyen feladata akár az olvasás vagy közlekedés segítése, akár a csekély háttérvilágítás tévézéshez, romantikázáshoz!

 

Webáruházunkban a LED világítás összeállításához szükséges termékek garmadáját találja, de egyéb kreatív ötlettel is szolgálhatunk. Még több LED világítás témájú fotót megtekinthet az ANRO Díszléc és LED webáruház galériájában: LED szalagos világítási ötletek.