A konyha leginkább a háziasszonyok területe, olykor-olykor persze akadnak komoly férfi szakácsok és főállású apák, akik itt tevékenykednek. Nemtől függetlenül fontos azonban, hogy jól lásson a konyhában végzett munka folyamán!

A konyhai munkapultra célzott világítás kell, ide sajnos nem elég a mennyezetre szerelt lámpa fénye. Az a baj, hogy eléállunk és csak árnyékot vetünk a pultra, holott nekünk pont az nem kellene!

Itt jönnek be a különböző pultvilágítások, amelyek feladata, hogy a szekrény alsó felére vagy az oldalfalra szerelt lámbából fényt csináljon nekünk, hogy aztán puculhassuk a halat, főzhessük a levest, piríthassuk a kenyeret ésatöbbi!

Komplett pultvilágító lámpatestet is lehet vásárolni, azonban ha van egy jó barkács(csaj) az otthon környezetében, őt is megkérhetjük, hogy LED szalagból és trafóból, némi alusín felhasználásával készítsen számunkra pultvilágítást!


LED szalag konyhai pult világításához

Nem újdonság, hogy sok mindenhez, konyhapult világításhoz is LED szalagot ajánlunk. A komplett lámpák is nagyon jók, kétség nem fér hozzá, ámde egy kis barkácsoló szellem és képesség birtokában centiméterre pontosan is beszabhatjuk a LED szalagot, hogy aztán minél erősebb, jobb fényben tündökölhessen a családi vacsora!

Szóval nagy előnynek tartjuk, hogy a led szalag jól méretezhető, ráadásul rendkívül kicsiny helyet foglal!

10W/m LED szalag alu profilba szerelve, konyhai pultvilágításhoz

10W/m LED szalag alu profilba szerelve, konyhai pultvilágításhoz

Egy nagyon szépen és praktikusan berendezett konyhát láthatunk. A tulajdonosok biztosan szeretnek tenni-venni, hiszen a csempére felszerelt tartórúd és az S-kampókon sorakozó bögrék, fűszerek, lapátok jelzik, hogy ezekre igenis gyakran van szükség - ezért jó ha kéznél vannak! Rend és fegyelem, praktikum felső fokon :)

A felhasznált termékek:
ALP-002 ráépíthető LED profil, átlátszó burával

3528-120 SMD LED szalag, beltéri, hidegfehér

LED adapter 12V DC/18 Watt, Vtac, dugvillás

Konyhaszekrénybe mart LED világítás, hidegfehér fénnyel

Pultvilágítás a felső szekrényre szerelt hidegfehér LED szalaggal

Egy rendkívül modern és izgalmasan berendezett konyhában járunk. A magasfényű fehér bútorlapból készült konyhabútor garancia az eleganciára, de hogy még vadabb legyen az összhatás egy szenvedélyes vörös burkolatot választottak háttérfalként.

Az alsószekrény belső felén láthatjuk a pultfényt, a munkapult alá szerelve pedig a dekorációs fényt. Mindkét helyre ugyanazt a típust választották, de hogy hangulatfényként is működhessen, az erős fényt szabályozni, azaz dimmelni kell, melyhez külön távirányító is kell!

A felhasznált termékek:

3528-120 SMD LED szalag, beltéri, hidegfehér

Kültéri szigetelt trafó 12V DC/40 Watt

LED szalag távirányító, Group Control távvezérlő

Group Control távvezérlőhöz vevőegység

Felső konyhaszekrényre ragasztott erős fényű LED szalag

Felső konyhaszekrényre szerelt erős fényű LED szalag


Újabb modern konyha áll előttünk mintaként, valami véletlen folytán itt is a piros színű hátlapra esett a választás - igaz itt ez egyedi méretű üvegtáblából készült!

Habár a munkaterület nem túl nagy, attól itt is fontos, hogy lássuk mi van rajta - nem lenne jó, ha a vaklálásban elvágnánk a kezünket vagy hogy a rothadó krumplit is belefőznénk a levesbe :)

Az egyik legerősebb szalagunkat használták fel ide, amely méterenként 15 Wattot fogyaszt - ez garantálja a hatalmas fényerőt, de talán olyannyira nagyon is, hogy ide a használat során lehet hogy szükség lesz fényerőszabályzásra. Persze az eltérő fényigények miatt az is lehet, hogy a háziasszony tökéletesen elégedett a fényáradattal :)

A felhasznált termékek:

LED szalag 2835-60 SMD beltéri, hidegfehér

Fém házas LED trafó 12V DC/60 Watt

Reméljük sikerült mindenkinek közelebb hozni a led szalagos bútorvilágításokat és LED szalaggal kivitelezhető konyhapult fényeket, mert arról biztosíthatok mindenkit, hogy ezek nagyon hasznos világítások, amit minden új konyhába, hamarosan készülő konyhabútorba ajánlunk beszerelni!

(ANRO Épületdíszítés Kft - www.anrodiszlec.hu)